StoryEditor

To najklikanejšie v Septembri (Infografika)

Päť najklikanejších kampaní podľa CTR v sieti Strossle na Slovensku za september 2017.

Žijeme v dobe uponáhľanej. Vďaka moderným technológiám vytvárame toľko obsahu, že ľudia ho nie sú schopní všetok skonzumovať. Ich pozornosť sa čoraz viac skracuje, chcú ochutnať z každého rožku trošku. Médiá sa naučili tvoriť obsah tak, že používatelia sú schopní z titulného obrázku a nadpisu vyčítať pointu článku.

V tomto informačnom prúde sa marketéri učia tvoriť obsah - ako písať, aby ľudia klikali, čítali a nakupovali. Content marketingoví špecialisti vedia, že schopnosť písať kvalitné nadpisy a vyberať ku nim ľúbivé obrázky je dôležitým prvkom úspešnej kampane.

Čím vyššie CTR headlinu s obrázkom, tým viac ľudí si prečíta krvopotne napísaný text či video a tým vyššia šanca, že ho aj budú ďalej zdielať. Bonusom je, že klikateľnejší obsah znižuje cenu za klik v PPC sietiach.

Pre inšpiráciu preto uverejňujeme päť najklikanejších kampaní podľa CTR v sieti Strossle na Slovensku za september 2017. Pri každej je vidieť o koľko % lepšie čísla dosiahla v porovnaní s priemerom v sieti a do akej kategórie obsah patrí. Z každej kampane uverejňujeme max. jednu kreatívu.

Ľudia si často zvyknú spájať klikané headliny s click-baitom (z anglického bait = návnada). Je hanlivý pojem označujúci senzačné nadpisy, ktoré lákajú používateľa kliknúť si na obsah, ktorý nezodpovedá samotnému titulku. Deje sa to špeciálne pri médiách, ktorých biznis model je postavený na príjmoch z reklamy. Pri článkoch od klientov, ktorí predávajú produkt či službu, sa to deje zriedka.

Strossle

Prikladáme preto prekliky na články samotné, aby ste sa mohli inšpirovať a posúdiť, ako sa copywriterom podarilo titulkom vystihnúť obsah.

  1. Po čom ženy túžia? Tu sú ich najčastejšie sexuálne fantázie
  2. Kto je najväčší favorit na bratislavského župana?
  3. Spojená Bratislava už nemusí byť iba vízia
  4. 24-ročný génius zo Slovenska: Vyštudoval Oxford, teraz pracuje na liečbe rakoviny
  5. Rozlúčte sa s inkontineciou bez bolesti a účinne s najnovšou technológiou!

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 11:42