StoryEditor

Týždeň v médiách: Kaliňákov únos cez čiaru a iné prešľapy politickej elity

05.08.2018, 08:18
Veľké preskupenie médií realitou, Nový čas definitívne u Siekela.

Horúci týždeň to bol v slovenských médiách. Pozornosť strhla reportáž Denníka N, ktorý presne popísal ako Kaliňák pristavil lietadlo pre únoscov z Vietnamu. Denníka N tvrdí, že disponuje konkrétnymi informáciami o vietnamskom podnikateľovi Trinh Xuan Thanhovi, ktorého podľa redakcie pomohlo prepašovať do Moskvy zo Slovenska ministerstvo vnútra na čele s vtedajším ministrom Robertom Kaliňákom. Slovenský denník pracoval na objasnení prípadu s nemeckým denníkom Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Slovenské Game of Thrones sa začalo odvíjať rovno pred zrakmi slovenských divákov. Na jednej strane je tu reportáž Denníka N a nemeckého denníka, ktorá jednoznačne obviňuje exministra Kaliňáka. Na druhej strane je tu samotný Kaliňák, ktorý ako obvinený ťahá za kratší koniec tvrdí, že všetko, čo zverejnil Denník N je výmysel, a sám pôjde na detektor lži, aby obhájil seba a česť Slovenskej republiky. Objavujú sa aj ďalšie politické tézy, bezpečnostný analytik Žitný pre Pravdu napríklad tvrdí, že "medializované informácie sú koordinovanou akciou Denníka N a prezidentskej kancelárie.Prezident hrá svoju hru a pripravuje sa na svoje budúce fungovanie v politike." Podľa Žitného "maslo na hlave majú najmä Nemci".

Portál Zomri okamžite zareagoval a ponúkol zopár obrázkov na túto tému, opäť taký smiech cez slzy, jeden sme si aj požičali. Keby mali slovenskí filmoví tvorcovia toľko guráže a peňazí, možno by z toho raz vznikol ďalší kasový trhák a prebehol by v návštevnosti aj Čiaru alebo Únos. Možno tip pre Petra Núňeza, ten predsa zakladá filmové štúdio.

Ešte jednu kauzu, ktorá je v porovnaní s Kaliňákom už teraz slabým odvarom, riešili slovenské médiá. A síce návštevu poslanca Marčeka na Kryme. Ten vysvetľoval, že na Krym ide na dovolenku - slnko, more, vzduch, oddych. Veď viete ako vyzerá dovolenka. Na Kryme nakoniec takto:

Ria Novosti Krym

Marček ako oficiálny zástupca Slovenskej republiky na Kryme. Ach jaj!

O iný virál sa zasa postaral český prezident Miloš Zeman. Ten sa spolu so slovenským prezidentom Andrejom Kiskom stretol v Topoľčiankach. Veru, teplo bolo, za všetko môže tá klíma!

Iné letné osvieženie priniesla na svojom Facebookovom profile Polícia SR, ktorá si urobila srandu na úkor českých občanov, pochopili to naozaj všetci:

V uplynulom týždni sa definitívne dokončilo prerozdelenie médií. Ringier sa vybral digitálnou cestou. Printy posunul preč. Nový čas podnikateľovi Antonovi Siekelovi, časopisy ako EVA, Život, Nový čas pre ženy a ďalšie prešli pod krídla News and Media Holding. Uvidíme ako si v budúcnosti poradí News and Media Holding s predajom inzercie do Evy a Emmy alebo do Báječnej ženy a Nového času pre ženy. A tiež s kým zbalíčkuje Siekel Nový čas. Ale balíčkovanie inzercie, necháme na majiteľov médií, určite sa to v krátkej dobe dozvieme.

Skončil portál Aktuálne.sk. Ak si kliknete na Aktualne.sk, dostanete sa na Aktuality.sk. Aj to je súčasť novej dohody medzi Ringierom a News and Media Holding.

Keď sme už v online - RTVS sa zapojila do AIM monitora. Počas júla dosiahla návštevnosť webu RTVS 595-tisíc užívateľov (RU) a skončila na 30. priečke. Z podstránok mali najväčší počet zobrazení (PV) špeciálny web Tour de France (tdf.rtvs.sk), Rádio Slovensko a Rádio_FM. Priemerná denná návštevnosť webu RTVS bola v júli na úrovni 60-tisíc RU, pričom mesačné maximum si pripísala 11. júla s takmer 117-tisíc návštevníkmi. Rekordnú návštevnosť spôsobili semifinálové súboje Majstrovstiev sveta vo futbale. Uvidíme ako sa webu RTVS bude dariť v čase nešportových mesiacov.

Je síce iba začiatok augusta, ale televízie intenzívne masírujú s novým programom na jeseň. Tvária sa, že to médiá vyťahujú tajné informácie, ale v podstate im to hrá do karát. Verme, že Milujem Slovensko našlo lepších kapitánov ako sú Adela a Dano Dangl. JOJ-ka prinesie super komédiu o materstve s Kristíny Tormovej (Farkašovej) - dozvieme sa, čo sme ako matky netušili. A na Markíze sa môžme tešiť na Farmu s Ibim Majgom, Silviou Šuvadovou, Martinom Šmahelom, Twinskami, Katkou Brychtovou a ďalšími celebritami ako napríklad Robo Mikle.

A na záver ešte jedno osvieženie. Ak chcete lístky na festival Grape, mohli by ste sa zapojiť do súťaže Kofoly v hlavnej úlohe s Piešťanským Peniskom:

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:17