StoryEditor

Týždeň v médiách: Ako alternatívne weby zničili akciu Gymnázia Jura Hronca. Situáciu využil aj Andrej Danko

28.04.2019, 09:09

Uplynulý týždeň médiami zamávala akcia bratislavského Gymnázia Jura Hronca. Asi ste o tom počuli. Gymnázium plánovalo v rámci svojich dobrovoľných štvrtkových aktivít akciu "gender swap". Úlohou študentov bolo prezliecť sa do šiat opačného pohlavia. Gymnázium takto chcelo  podporiť LBGTI komunitu.

Zdanlivo nevinná akcia. Tú si ale všimli dezinformačné weby, pre ktoré sa stala akcia nevhodnou a začali kritizovať vedenie gymnázia za to, že je príliš liberálne a u študentov podporuje túto "zvrátenosť".

Na základe tejto kritiky alternatívnych médií vedenie gymnázia akciu zrušilo. Pre doplnenie treba povedať, že išlo o aktivitu nie vedenia školy, ale žiackej rady, ktorá takéto štvrtky bežne pripravuje. Témy pravidelne prediskutuje s vedením gymnázia. Tu sa to tak nestalo, aj z dôvodu prázdnin a sviatkov. Potom ako vedenie školy akciu zrušilo, začali tento krok kritizovať niektorí bývalí absolventi. Prekážalo im, že sa kompetentní nezastali svojich žiakov. A kritika neobišla ani dezinformačné weby, za to, že akciu žiakov nafúkli do nevídaných rozmerov.

A to nebolo všetko.

Myšlienku dezinformačných webov podporil aj predseda Národnej rady SR a líder SNS Andrej Danko, ktorý akciu poňal ako "propagandu". "Musíme zastaviť gender propagandu na školách," napísal na svoju Facebookovu stránku.
Podľa neho "nikto nemôže spochybniť, že je dôležité nezneužívať pôdu základných a stredných škôl. Ide predsa o deti v krehkom veku, ktorým sa názory a hodnoty ešte len formujú. Školy, vyučovací a výchovný proces sa nesmie zneužívať na propagáciu ideí, alebo politických strán."  A o zabezpečenie týchto myšlienok poprosil ministerku školstva Martinu Lubyovú, aby jeho požiadavku vyriešila zákonmi. Len pripomeňme, že na formovanie názorov detí v krehkom veku apeluje človek, o ktorom sa kedysi hovorili v súvislosti s plagiátorstvom.

Ak by si Andrej Danko a nielen on, pozrel aktivity na škole, zistil by, že na škole sa pravidelne konajú akcie rôzneho zamerania, mnohé pochádzajú z nápadov žiakov a sú na dobrovoľnej báze. A zistil by, že študenti sa prezliekali aj v minulosti. Obliekli si niečo červené, ružové, so srdiečkami... a takto podporili sviatok zamilovaných. "Kreativite sa medze nekladú, a to práve preto, že najviac kreatívny a najviac matching couple vyhrá sladkú odmenu," vyzýval začiatkom roka facebookový status. Študenti tiež pomáhali ľuďom v núdzi, vyhlásili zbierku oblečenia, usporiadali tradičný jarný beh. Spolu s Migračným úradom SR sa uskutočnila prednáška na tému migrácie a azylu. "Touto cestou sa sústredíme aj na búranie predsudkov a predchádzanie diskriminácie a nenávisti", písalo sa vtedy v pozvánke.

Mimochodom nie je divné ako tému LGBT alebo využívajú politici? Raz ide o nebezpečnú tému, ktorá sa ako gender propaganda šíri po školách, inokedy, obzvlášť počas volieb, je to jedna z najdôležitejších tém, ktorá je pre ďalší vývoj Slovenska priam kľúčová. Mladí ľudia by museli byť v dnešnej dobe slepí a hluchí, aby sa s touto témou nestretli.

Sociálne siete pomáhajú aj  Ľubošovi Blahovi, predsedovi parlamentného Výboru pre európske záležitosti a členovi Smeru-SD. Je to tiež jeden z najväčších aktivistov a znalcov na sociálnych sieťach. Takže tento Ľuboš Blaha sa rozhodol pochváliť a knižku s názvom 100 najlepších statusov Ľuboša Blahu. Na druhej strane portál blbec.online za sedem mesiacov vyzbieral 21 000 zmazaných komentárov Ľuboša Blahu a tie najlepšie plánuje tiež vydať knižne. Recipročne ako objektívna protiváha.

Zvláštny článok a ešte zvláštnejšiu anketu priniesli tento týždeň Topky.sk. V Česku sa vraj hovorí o tom, že Iveta Bartošová žije. A čo je horšie z takmer desať tisíc čitateľov portálu Topky.sk, ktorí hlasovali pod článkom, väčšia polovica verí, že by mohla Iveta ešte žiť.

A keď sme u susedov. Konšpiratívnym webom, alebo ľuďom, ktorí sú proti očkovaniu, nahrala tentoraz titulka Deníka N. Napriek serióznemu obsahu, titulka predáva...

Facebook

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:31