archív
StoryEditor

JOJka pripravuje unikátnu rukojemnícku drámu. Do minisérie vstupuje aj Česká televízia

Ide o prvý projekt televízie JOJ, do ktorého vstúpila koprodukčne Česká televízia.

Je to už piaty rok, čo sa JOJ-ka rozhodla raziť novú seriálovú cestu. Výsledkom je i to, že dnes televízna miniséria dokáže naplniť neraz náročné očakávania filmových divákov, čo potvrdila Trhlina, ktorá sa unikátnym spôsobom, ako seriálový projekt, stala vo filmovej verzii v kinách najúspešnejším slovenským titulom v ére samostatnosti Slovenska.

Dnes JOJ-ka otvára vôbec najpestrejšiu zmes žánrov – od rodinného seriálu, historickej detektívky, cez kriminálny či mysteriózny triler, politický sitkom, rôzne typy komediálnych seriálov až po výpravnú historicko-dobrodružnú sériu.

Aktuálne k tomu pracujeme na príprave nového projektu osemdielnej minisérie s pracovným názvom Osem hodín, ktorá prinesie unikátny hybrid rukojemníckej drámy, lekárskeho procedurálu a politického trileru s prepojením na špičky diplomacie, vysoký biznis a pohľad dovnútra politiky nielen na Slovensku.

Seriál bude mať presah do okolitých štátov V4, reálií a vzťahov medzi krajinami. Prvýkrát pritom oficiálne do koprodukcie seriálu TV JOJ vstupuje Česká televízia, s ktorou, ako uznávaným tvorcom kvalitných projektov, prehlbujeme spoluprácu.

Na projekte dlhodobo pracujú režisér Michal Kollár a tvorca Juraj Raýman, kameru bude mať na starosti Matej Šomrák. Seriál zachytí trend televíznej tvorby takzvanej „high quality TV“, pre ktorú je príznačná blízkosť k filmovej tvorbe, s čím majú tvorcovia, napríklad aj po príprave minisérie Hotel, bohaté skúsenosti.

S tvorcami dávame pri príprave minisérie dôraz na zachytenie reality a skutočných procedúr. Prebiehajú tak početné konzultácie, či už ohľadom reálnych postupov pri vyjednávaní, zásahov špeciálnych zložiek alebo v rámci medicínskej linky práce kardiológov.

Seriál sa bude vyznačovať výrazne odlišnou atmosférou oproti väčšine lokálnych projektov, ktorá sa bude vyvíjať spoločne s plynúcim dejom, čomu bude podliehať aj práca s kamerou. So seriálom sa chceme navyše od tradičnej tvorby odlíšiť i podávaním deja. V divákoch by tak, miesto ponúkania priamočiarych odpovedí, mal vzbudzovať otázky a o to viac ich tak vtiahnuť do diania.

Miniséria bude inšpirovaná aj niekoľkými skutočnými udalosťami, nahliadne tiež do procesov silových zložiek či vrcholovej politiky, odohrávať sa však bude v rovine fikcie. Nejde pritom o prvú obdobnú produkčne náročnú sériu. Z reálií ťaží aj kriminálka Za sklom, ktorá získala úspech aj uznanie a na jeseň sa dočká tretej série.

Na úvod ponúkam anotáciu seriálu Osem hodín:
Pri havárii vojenského lietadla zahynie jeho pilot - syn hlavného hrdinu, bývalého vojenského pyrotechnika. Manipulatívne vyšetrovanie dáva haváriu za vinu pilotovi, no k tragédii dochádza v čase blížiaceho sa summitu V4, na ktorom má byť podpísaný veľký kontrakt na vojenskú techniku. Hlavný hrdina je pripravený zistiť pravdu o smrti svojho syna a vydáva sa rovno za ministrom obrany. Ten však pri jeho nátlaku utrpí ťažký infarkt, a tak sa začne boj za záchranu jeho života. Do rúk lekárov ho však nemôže odovzdať len tak, a tak v nemocnici zajme rukojemníkov, aby v putách polície neskončil skôr, než sa dozvie pravdu.

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 16:43