StoryEditor

Najzaujímavejšie pokračovania seriálov. Päť tipov, ktoré si zaslúžia pozornosť

Okrem očakávanej The Crown, divákov potešia aj ďalšie série Ozark, či After Life.

Po minulom prehľade najzaujímavejších seriálových noviniek v roku 2020 si samostatný priestor zaslúžia pokračovania. Osobitne som vybral päť, ktoré si zaslúžia pozornosť. Ak ste nevideli ich predchádzajúce série, práve sviatočný čas, kedy budú televízie vysielať 100. reprízu Popolušky alebo Perinbaby, je vhodný na dobehnutie zameškaného. 

Boys - 2. séria (Amazon Prime Video)

Všimli ste si, že tento rok nás všetky marvelovky obišli? Superhrdinovia mali tento rok svoj vrchol práve v Chlapcoch, ktorí sú skvelou karikatúrou sveta obdivujúceho lietajúcich či inak nadaných mužov a žien všetkých farieb pleti a orientácií. Zámerne hovorím o diverzite, lebo tá sa po prvej sérii postavenej na nadmernej úcte superhrdinov stala hlavnou témou tejto druhej. Explicitnosť za hranicou prístupnosti je len nástrojom nastaveného krivého zrkadla našej spoločnosti. A patrí sa pripomenúť, že pri pozeraní Boys si oddýchol aj Barack Obama pri písaní svojich memoárov, tak to úplná hlúposť nebude.

After Life - 2. séria (Netflix)

Niektorí fanúšikovia komika Rickyho Gervaisa boli sklamaní, keď prišla minulý rok prvá séria príbehu cynického muža, ktorý prišiel o manželku. Druhá séria však vo vážnosti ide ešte ďalej a hlavnú postavu seriálu dostáva do konfliktu s hodnotami a imidžom prezentovanými v Gervaisových standupoch. Ako inak sa pozerať na to, že sa tu do popredia dostáva téma istej nádeje, ktorú však Ricky žiadnym spôsobom neironizuje?! Za mňa je druhá séria After Life vyzretejšia a ľudskejšia a čo si treba tiež všimnúť, narúša štruktúrovanosť, ktorá bola barličkou prvej série.

The Crown - 4. séria (Netflix)

Výkladná skriňa Netflixu, quality TV v najlepšom slova zmysle. Peter Morgan ukazuje, že Buckinghamský palác je jeho silnou stránkou a zároveň, že práve koruna je slabou stránkou demokratickej Británie. Lebo pokiaľ ste to po jeho filme Kráľovná a predchádzajúcich troch sériách Koruny ešte nezistili, Morgan by najradšej zrušil celý nemoderný systém monarchie. Nič na tom nezmení ani to, že najnovšia séria The Crown, ktorá sa mu mimoriadne vydarila aj vďaka skvelým výkonom predstaviteľky princeznej Diany Emmy Corrin a samozrejme oscarovej Olivie Colman v úlohe kráľovnej Alžbety II. Spomínané nuansy bežný divák nezachytí, pre neho bude štvrtá Koruna „len“ výborným výpravným televíznym seriálom v centre s krehkou Lady Di.

This Is Us - 4/5. séria (Amazon Prime Video)

Priznávam, tento seriál som trochu ignoroval. Z časti pre to, že som ho doteraz na žiadnej našej televízii nezachytil, z časti pre to, lebo sa mi podľa popisu javil ako príliš sladký bez toho, aby ma chytil za srdce. No keďže mi končilo ročné predplatné Prime Video a na nejaký čas si túto službu neplánujem predplatiť (zrejme do príchodu Pána prsteňov alebo novej série Boys), tak som skontroloval dlhodobo odkladané veci a narazil na túto neskutočnú namotávku.

Paralelne rozprávaný príbeh manželského páru za mladosti a popritom ich troch detí na prelome štyridsiatky je asi to najlepšie, čo som v tomto žánri objavil od The Affair. Nie náhodou This Is Us zbiera televízne ceny ako Emmy alebo Zlatý glóbus. Na rozdiel od lacných telenovelových clifhangerov, ktorými si mnohé seriály snažia dlhodobo udržať vzťah s divákom, This Is Us stavia na uveriteľnej drobnokresbe hlavných postáv. Dodávam, že This Is Us aktuálne uvádza aj u nás dostupná stanica ČT Art.

Ozark - 3. séria (Netflix)

Pre tých, ktorým chýbajú Sopranovci a celkom ich zaujalo Better Call Saul, je Ozark pravou chuťovkou. Drobnokresba vzťahov väčších aj menších podvodníkov a ich súboja so zákonom a zároveň mocným mexickým kartelom na odľahlom mieste pri dovolenkovom jazere, proti ktorému je Zemplínska Šírava Francúzskou riviérou. Možno v postavách uvidíte niektorých „našich“ ľudí, ale nie preto je tento seriál tak populárny celosvetovo. Tretia séria uvedená v tomto roku dala popri hlavnému páru - Jasonovi Batemanovi a Laure Linney dala viac vyniknúť vychádzajúcej herečke Julii Garner. Určite o nej ešte budeme počuť.

Článok je pokračovaním v sérii článkov o seriáloch roka 2020. Nasledujúci bude venovaný seriálovým sklamaniam. 

01 - Modified: 2020-12-29 10:54:58 - Feat.: 0 - Title: Päť najzaujímavejších seriálových noviniek roka 2020 02 - Modified: 2020-12-22 06:50:24 - Feat.: 0 - Title: Netflix nakrúti seriál o rakúskej cisárovnej Sisi 03 - Modified: 2020-11-30 16:20:41 - Feat.: 0 - Title: Sedem tipov na nové filmy a seriály, ktoré uvedie v decembri HBO 04 - Modified: 2020-11-17 09:46:05 - Feat.: 0 - Title: Netflix a Brooklyn Museum pripravili špeciálnu virtuálnu prehliadku 05 - Modified: 2020-04-24 16:23:08 - Feat.: 0 - Title: Slováci na Netflixe. Aké seriály a filmy najviac sledujú? 06 - Modified: 2020-05-15 16:08:08 - Feat.: 0 - Title: Slováci na Netflixe. Zmeny v rebríčku najsledovanejších titulov
01 - Modified: 2023-05-18 09:41:10 - Feat.: - Title: Program s reklamami od Netflixu má v zahraničí úspech. U nás funguje len jeho drahšia verzia bez reklám 02 - Modified: 2023-05-15 11:58:57 - Feat.: - Title: Streamovacie služby na Slovensku využíva až 38 percent ľudí 03 - Modified: 2022-08-30 14:19:08 - Feat.: - Title: Vojna streamovacích služieb: Netflix prichádza o svoju líderskú pozíciu 04 - Modified: 2022-08-12 07:50:12 - Feat.: - Title: Disney predstihol v počte predplatiteľov streamovacích služieb Netflix 05 - Modified: 2022-07-14 09:38:44 - Feat.: - Title: Netflix spojí sily s Microsoftom, aby ponúkol lacnejšie predplatné s reklamami
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 19:33