StoryEditor

10 seriálov, s ktorými sme sa v roku 2020 rozlúčili

Nečakajte ďalšie série. Je definitívny koniec.

Hoci rozhodnutie producentov alebo televíznej spoločnosti o ukončení tvorby seriálu je postrachom mnohých tvorcov, nemusí to byť vždy 100 percentná istota. V uplynulých rokoch sme zažili viacero prípadov, keď si pokračovania jeho fanúšikovia vyslovene vyžiadali ako v prípade Lucifera, Expanse alebo už v novom roku špeciálny event Priateľov. Napriek tomu, tu je výber 10 zaujímavých seriálov, ktorých osud bol oficiálne spečatený. V skutočnosti seriálov bez pokračovaní v budúcom roku je o niekoľko desiatok viac.

3% (Netflix)

Koniec po štyroch sériách.

Originálny dystopický seriál, ktorý upriamil pozornosť na brazílsku produkciu. Pokiaľ si niekto myslí, že streamingové služby nám do našich domácností tlačia americkú produkciu so svojou propagandou, tak toto je dôkaz o omyle par excelence.

13 Reasons Why (Netflix)

Koniec po štyroch sériách.

Seriálové spracovanie knihy, ktoré tak obsahovo, ako aj kultúrne prekonalo svoju predlohu. V mnohých domácnostiach s dospievajúcou mládežou bol príčinou, pre ktorú si objednali Netflix. Zobrazené hrozivé dôsledky dospievania však bolo varovaním aj pre mnohých rodičov.

Altered Carbon (Netflix)

Koniec po dvoch sériách.

Netflix si od tohto seriálu veľa sľuboval, nepatril k tým lacnejším. Napriek tomu ako aj napriek fanúšikovskej základni najväčšia streamingová služba rozhodla o odpojení tohto ambiciózneho stroja od zdroja.

Blindspot (HBO GO a Dajto)

Koniec po piatich sériách.

Príjemná akčná oddychovka, ktorá spojila úspech seriálov ako Prison Break (Útek z väzenia), 24 a Alias. Celý príbeh sa začal objavom potetovanej ženy bez pamäte v opustenej batožine na newyorskom Time Square, pričom každý jeden obrazec na jej tele niesol tajuplnú správu odkazujúcu na riešenie nejakého zločinu. Podobných kúskov v poslednom čase veľa nevzniká. Televízna sledovanosť je však kľúčový ukazovateľ, ktorý rozhodol o jeho osude.

BoJack Horseman (Netfix)

Koniec po šiestich sériách.

Netflix je domovom mnohých žánrov, ktoré len ťažko nájdu svoje miesto na televíznych obrazovkách mainstreamových televízií. BoJack Horseman bol asi najoriginálnejším animovaným sitcomom pre dospelých a nám nezostáva nič iné len dúfať, že jeho tvorcovia prídu s podobným nápaditým projektom.

Chilling Adventure of Sabrina (Netflix)

Koniec po štyroch sériách.

Na Sabrinu, teenagerskú čarodejníčku si ešte mnohí z nás pamätajú ako celkom zábavný seriál. Netflix však vzal postavy a posunul ich do modernejšieho štýlu, ktorý sa stal priestorom pre témy akceptovania inakosti a to nielen vo svete temných bytostí, ale aj smrteľníkov. Osudy sa však spečatia posledný deň roka 2020.

Dark (Netflix)

Koniec po troch sériách.

To, čo sa nepodarilo Nolanovmu Tenetu v kine, naplnil projekt na streaminogvej jednotke. Dark je lahôdka pre všetkých, čo chcú o súvislostiach a interpretáciách tvorcov dlho a dlho debatovať. Navyše ide o seriál, ktorý upriamil svetovú pozornosť na nemeckú produkciu. A pozornosť si plným právom zaslúžil. Veď nie všetko, čo vzniká v tejto krajine, vyzerá ako Cobra 11.

The Good Place (Netflix)

Koniec po štyroch sériách.

Mimoriadne originálny komediálny seriál z posmrtného života, ktorý pri vzniku presvedčil produkciu a získal veľkorysí rozpočet na výpravu. Už sme zachytili niekoľko pokusov napodobiť tento projekt, avšak Dobré miesto je len jedno.

Kidding (HBO GO)

Koniec po dvoch sériách.

Keď sa po rokoch spojili dvaja kľúčoví spolutvorcovia filmového Večného svitu nepoškvrnenej mysle, Jim Carrey a Micheal Gondry (avšak bez Charlieho Kaufmanna), vznikol veľmi osviežujúci, inteligentný, ale melancholický seriál o depresívnom živote starnúceho komika. Podobne ako Dark patrí Kidding k televíznej produkcii pre náročnejšieho diváka.

Ray Donovan (HBO GO)

Koniec po siedmich sériách.

Keď pred siedmimi rokmi prišiel Ray Donovan, patril k originálnym a ambicióznym projektom. Neupriamil pozornosť na vyšetrovanie zločinov, ani na zločincov. Ray Donovan sedem sérií upratoval po problémoch iných, ktorí si ho vedeli zaplatiť. Napriek pretrvávajúcej popularite, jeho služby si pre ďalší rok už nikto nezaplatil.

10 seriálov, s ktorými sme sa v roku 2020 rozlúčili je tretí článok zo série, v ktorej sumarizujem seriály roku 2020. Predstavil som prehľad piatich top seriálov, ktoré by ste mali určite vidieť, v ďalšom článku som napísal o takých, ktoré mali v roku 2020 svoje pokračovanie a ďalším článkom budú seriálové sklamania.

01 - Modified: 2020-12-31 00:25:46 - Feat.: 0 - Title: Päť seriálových sklamaní roka 2020 02 - Modified: 2020-12-29 10:54:58 - Feat.: 0 - Title: Päť najzaujímavejších seriálových noviniek roka 2020 03 - Modified: 2020-12-28 06:54:59 - Feat.: 0 - Title: Najzaujímavejšie pokračovania seriálov. Päť tipov, ktoré si zaslúžia pozornosť 04 - Modified: 2020-12-22 06:50:24 - Feat.: 0 - Title: Netflix nakrúti seriál o rakúskej cisárovnej Sisi 05 - Modified: 2020-12-30 16:42:09 - Feat.: 0 - Title: Televízie odštartujú prvé novinky začiatkom januára. Ktoré seriály uvedú ako prvé?
01 - Modified: 2023-05-18 09:41:10 - Feat.: - Title: Program s reklamami od Netflixu má v zahraničí úspech. U nás funguje len jeho drahšia verzia bez reklám 02 - Modified: 2023-05-15 11:58:57 - Feat.: - Title: Streamovacie služby na Slovensku využíva až 38 percent ľudí 03 - Modified: 2022-08-30 14:19:08 - Feat.: - Title: Vojna streamovacích služieb: Netflix prichádza o svoju líderskú pozíciu 04 - Modified: 2022-08-12 07:50:12 - Feat.: - Title: Disney predstihol v počte predplatiteľov streamovacích služieb Netflix 05 - Modified: 2022-07-14 09:38:44 - Feat.: - Title: Netflix spojí sily s Microsoftom, aby ponúkol lacnejšie predplatné s reklamami
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:43