StoryEditor

Desať očakávaných seriálových noviniek 2021

V novom roku filmári sľubujú prvý slovenský seriál, ktorý globálne uvedie Netflix či seriál Pán prsteňov.

Tento rok pribudnú aj u nás možnosti nových streamingových služieb a to znamená, že aj pri očakávanom lockdowne budeme mať ešte viac možností na výber. Podľa všetkého sa bežná domácnosť neuspokojí len s jednou či dvomi online službami. Ale veď čo ušetríme na kine a pukancoch, môžeme minúť na predplatnom Netflixu, HBO, Apple TV+, Amazonu, či ďalších služieb. 

Foundation (Apple TV+)

Hovorí sa, že táto kniha je nespracovateľná. Rozvíjajúcimi sa možnosťami tvorby pre streamingové služby je takéto označenie skôr výzvou. No a trailer, ktorý je vonku už niekoľko mesiacov, sľubuje zážitok aj pre tých, čo predlohu tohto scifi románu ešte nepoznajú.

 WandaVision (Disney+)

Málo ľudí si to uvedomuje, ale po roku 2019, kedy sa zavŕšila filmová sága Avengerov epickým End Game, pre pandémiu sa v minulom roku do kín nedostala žiadna Marvelovka. Zato rok 2021 bude v znamení hneď niekoľkých plánovaných sérií z tohto komixového univerza s obsadením známym z kín. Hneď prvou takouto novinkou bude januárová WandaVision.

Nine Perfect Strangers (Hulu)

Spojenie knižnej predlohy od Liane Moriarty, producenta Davida E. Kelleyho a hviezdnej Nicole Kidman sľubuje jednoznačný úspech. Veď dodnes sa spomína na seriál Big Little Lies. Tieto základné ingrediencie sľubuje aj austrálsky príbeh Deviatich neznámych, ako bola táto kniha preložená do slovenčiny. Po skúsenosti z Undoing, Kelley a Kidman možno úspešný bestseller posunú na ešte vyššiu úroveň. (trailer nie je k dispozícii)

Sandman (Netflix)

Knižnica Neila Gainmana naberá seriálovú podobu, keď sa v tomto roku po Amerických bohoch a  Dobrých znameniach dočkáme spracovania aj jeho mysterióznej komixovej série Sandman. Môžeme sa tešiť na seriál, ktorý bude temnejší ako Zaklínač. Táto novinka bude patriť v ponuke Netflixu pre náročnejších. (trailer nie je k dispozícii)

Ripley (Showtime/HBO)

Možno si ešte spomeniete na film Talentovaný pán Ripley. V tomto roku by sme sa mali dočkať nového, seriálového spracovania päťdielnej knižnej série Patricie Highsmith. V hlavnej úlohe podvodníka a zároveň „tak trochu“ mizantropa Toma Ripleyaho by sme mali vidieť Andrewa Scotta, známeho zo seriálov Fleabag a Sherlock. (trailer nie je k dispozícii)

Pán prsteňov (Amazon Prime Video)

O televíznom spracovaní Pána prsteňov sa hovorí už dlho a latka filmovou trilógiou Petra Jacksona je nastavená veľmi vysoko. Napriek tomu, skalní fanúšikovia J.R.R. Tolkiena sa nevedia dočkať, že na väčšej ploche uvidia aj tie časti knihy, ktoré doteraz nevideli.

 Scény z manželského života (HBO)

Pokiaľ vám tento názov niečo pripomína, nemýlite sa. HBO sa pustilo do nového spracovania diela Ingmara Bergmana zo sedemdesiatych rokov. Nová produkcia stavila na silné herecké osobnosti súčasnosti - Jessicu Chastain a Oscara Isaaca. Verme, že výsledok bude aj napriek prerušovaniu výroby z dôvodu covid-19 úspešne dokončený. (trailer nie je k dispozícii)

Underground Railroad (Amazon Prime Video)

Nemuseli by sme mať za sebou rok v znamení hnutia Black Lives Matter a aj tak by toto bola jedna z očakávaných seriálových udalostí. Knižná predloha Colsona Whiteheada totiž získala všetky možné knižné ceny vrátane Pulitzerovej aj Man Booker Prize. Historický román o živote a emancipácii černošských otrokov v Amerike 19. storočia od Amazonu dostal prísľub výpravného spracovania a tak sa máme na čo tešiť.

Parasite (HBO)

Kórejský film Parazit bol pre mnohých prekvapením minuloročného udeľovania Oscarov. To len preto, že nezachytil jeho ohlas na najprestížnejších filmových festivaloch. Samotný nápad pri rastúcich sociálnych rozporoch bude čoraz aktuálnejší aj v západnom svete. Preto seriálové spracovanie môže mať ešte väčší ohlas ako predloha. (trailer nie je k dispozícii)

Slovania (Joj/Netflix)

Objektívne a zaslúžene táto desiatka by nebola kompletná bez nového projektu Petra Bebjaka Slovania. Podľa správ by to dokonca mohol byť „náš“ prvý seriál, ktorý je globálne uvádzaný aj na Netflixe. Trailer je viac ako sľubný a všetci, čo poznáme Bebjakove predchádzajúce diela, zvlášť Mesto tieňov, Za sklom a Herec, vieme, že rozprávanie na väčšej časovej ploche mu sekne.

Samostatný text bude venovaný očakávaným seriálovým pokračovaniam, ktoré sú plánované v roku 2021.

01 - Modified: 2020-12-22 06:50:24 - Feat.: 0 - Title: Netflix nakrúti seriál o rakúskej cisárovnej Sisi 02 - Modified: 2020-12-28 06:54:59 - Feat.: 0 - Title: Najzaujímavejšie pokračovania seriálov. Päť tipov, ktoré si zaslúžia pozornosť 03 - Modified: 2020-12-29 10:54:58 - Feat.: 0 - Title: Päť najzaujímavejších seriálových noviniek roka 2020 04 - Modified: 2020-12-30 15:12:13 - Feat.: 0 - Title: 10 seriálov, s ktorými sme sa v roku 2020 rozlúčili 05 - Modified: 2020-12-31 00:25:46 - Feat.: 0 - Title: Päť seriálových sklamaní roka 2020
01 - Modified: 2023-06-14 12:26:54 - Feat.: - Title: Poznáme najhodnotnejšie značky sveta. Víťaz rebríčka je rovnaký ako vlani 02 - Modified: 2023-05-18 09:41:10 - Feat.: - Title: Program s reklamami od Netflixu má v zahraničí úspech. U nás funguje len jeho drahšia verzia bez reklám 03 - Modified: 2023-05-15 11:58:57 - Feat.: - Title: Streamovacie služby na Slovensku využíva až 38 percent ľudí 04 - Modified: 2022-08-30 14:19:08 - Feat.: - Title: Vojna streamovacích služieb: Netflix prichádza o svoju líderskú pozíciu 05 - Modified: 2022-08-12 07:50:12 - Feat.: - Title: Disney predstihol v počte predplatiteľov streamovacích služieb Netflix
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 00:59