StoryEditor

Týždeň v médiách: Útok na športového diváka. O plánoch televízií so športom

16.05.2021, 07:16
Aj o tom, že nie všetky zámery so športom sa môžu vydariť.

Tam, kde je šport, tam je divák. Zdá sa, že televízie si dostatočne uvedomujú, akým lákadlom vie byť pre diváka šport. Pretože to, čo sa momentálne začína diať na slovenskej televíznej scéne, je boj o športových fanúšikov. Televízie svoju pozornosť obracajú smerom k športovému obsahu.

Nová športová stanica RTVS
Verejnoprávna televízia mala spustiť športovú stanicu ešte minulý rok.

Pandémia jej plány prekazila, všetky dôležité vrcholové športové súťaže vrátane olympiády, boli zrušené a presunuté. V uplynulom týždni, ale portál Žive priniesol informáciu o tom, že RTVS čoskoro spustí športovú stanicu RTVS Šport, pretože o tomto kroku už verejnoprávna televízia informovala operátorov.

Televízia providerom odkázala, že už medzi 17. až 20. májom majú očakávať testovacie vysielanie športovej stanice. Stanica bude dostupná v peeringovom centre. Ostré vysielanie má začať v nasledujúcich týždňoch, napísal portál Živé. RTVS o svojich plánoch zatiaľ mlčí.

Asi si uvedomuje, že spustenie športovej stanice je vážny krok, a určite nie najlacnejší, v porovnaní napríklad s Trojkou. Správa ale vychádza v zvláštnom načasovaní. Už budúci týždeň sa totiž začínajú majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré verejnoprávna inštitúcia plánuje odvysielať na Jednotke a Dvojke. Mimochodom súčasťou športového vysielania bude aj nová relácia Citronáda - show Richarda Lintnera. Prvú časť diváci uvidia po piatkovom skončení zápasu Bielorusko - Slovensko.

...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:32