StoryEditor

Využil Strossle a jedinou kampaňou zarobil 22 000 eur

B2B prípadová štúdia je o firme z odvetvia strategického riadenia podnikov a manažérskeho poradenstva.

Získať si dôveru a lojálneho zákazníka je náročné. Špeciálne to platí v odvetví poradenských služieb, kde je ťažké ukázať detail a kvalitu produktu, ktorý ešte nepozná. Na trhu je tiež veľa „poradcov“ a oddeliť skutočnú kvalitu od lacnej pozlátky je pre laika náročné. Rovnako to vidí aj Marek Straka, odborník na tvorbu podnikateľských plánov, ktorý viac ako 10 rokov pracuje v odvetví strategického riadenia podnikov a manažérskeho poradenstva. Počas tohto obdobia pracoval pre mnohé známe firmy a klientov, ako napr. KPMG, Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Holcim, Zoznam.sk, Benzinol a ďalšie.

Straka zo skúsenosti tvrdí, že cez marketingovú komunikáciu alebo osobné odporúčania klienti stále robia krok do neznáma. Presvedčiť ich dokážu až vlastné skúsenosti, osobný rozhovor a na mieru šité služby.

Ciele kampane

Dôvody realizácie kampane v sieti obsahových odporúčaní Strossle mal Straka dva. Primárnym bol tzv. lead generation, teda kontakt na záujemcov o vypracovanie podnikateľského plánu. Snahou bolo osloviť podnikateľov, ktorí by sa stali jeho klientmi. Druhým bolo posilniť svoju osobnú značku a povedomie experta v danej oblasti. Médiá majú u svojich čitateľov vybudovanú prirodzenú autoritu a dôveru. Mať svoje upútavky a tvár umiestnené v takomto prostredí je znak prestíže a prémiovosti.

Realizácia kampane

V segmente poradenstva je kvalitný obsahový marketing základ. Ponúkam veľa hodnotného obsahu vo forme článkov a 51-stranového e-booku. Vďaka nim získavam kontakty, predaje a najmä dlhodobých klientov,“ prezrádza svoj recept na vybudovanie záujmu Straka.

Na šírenie a nájdenie vhodnej cieľovej skupiny následne využil obsahové odporúčania v reklamnej sieti Strossle. „Tým, že som ich poznal a mal dobré referencie, rozhodol som sa platformu Strossle vyskúšať ako ďalší komunikačný kanál. Pridanou hodnotou v spolupráci bolo budovanie autority, a to tým, že sa reklama zobrazovala v relevantných médiách, ako napríklad HNonline.sk, oPeniazoch.sk, TA3.com, Finweb.sk a mnohých ďalších,“ prezradil Straka.

Odporúčací box na prémiovom webe www.finweb.sk

Výsledky kampane

V kampani odišlo na cieľovú stránku – detailný dlhý manuál, ako vypracovať kvalitný podnikateľský plán – spolu vyše 2 700 klikov. Reklamné odporúčania s fotkou Mareka Straku boli videné čitateľmi viac ako 850 000-krát.

Náhľad dvoch zo šiestich použitých upútaviek a ich výkonnosti zo samoobslužného&

Náhľad dvoch zo šiestich použitých upútaviek a ich výkonnosti zo samoobslužného&

​„Ďalším benefitom je kvalita publika, ktorú Strossle priniesol na moju stránku. Tú som meral cez čas strávený na danom článku a zbere e-mailových adries,“ doplnil výhody spolupráce Marek Straka. Priemerný čas na cieľovej stránke bol 4:25 na návštevníka a 54 ľudí si následne stiahlo e-book.

Kampaň však priniesla nakoniec aj to najdôležitejšie. Klient ako priamy efekt kampane získal dvoch veľmi zaujímavých klientov s odhadovanou veľkosťou projektov v objeme 2,5 milióna eur a hodnotou poradenstva asi 22 000 eur.

A ako bol klient spokojný so spoluprácou? „Páčila sa mi najmä pohotovosť, rýchlosť nasadenia a spustenia kampaní. Zároveň milý prístup a zapojenie mojich argumentov a nápadov do kampane. Úprimne, nemal som žiadne očakávania, len som bol zvedavý, ako spolupráca vystrelí. Prekvapil ma výsledok a Strossle zaradím do svojej stratégie ako ďalší platený kanál,“ dopĺňa na záver rozhovoru Straka.

01 - Modified: 2020-10-25 17:16:49 - Feat.: 0 - Title: Ako vám v tvrdej konkurencii pomôže uspieť super obsah? (Prípadová štúdia Nissan) 02 - Modified: 2021-05-31 12:31:11 - Feat.: 0 - Title: Médiá vs. Facebook: Kto vám dá kvalitnejšieho návštevníka? 03 - Modified: 2021-07-22 09:37:16 - Feat.: 0 - Title: Využitie modelu See Think Do Care v kampaniach cez Strossle
01 - Modified: 2024-02-20 12:48:59 - Feat.: - Title: Strossle sa mení na Engerio, CEO je Filip Kuna 02 - Modified: 2023-07-28 06:17:07 - Feat.: - Title: Filip Kuna: Prečo som skončil v Strossle, čo budem teraz robiť a prečo by som si to aj stokrát zopakoval 03 - Modified: 2022-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Mini triky, ktoré nosia maxi predaje 04 - Modified: 2022-09-22 18:57:06 - Feat.: - Title: Myslíte si, že váš produkt sa nedá inovovať? Tak skúste predávať obyčajnú vodu 05 - Modified: 2022-05-05 05:41:57 - Feat.: - Title: Viete si predstaviť, že by vaša jediná reklamná kampaň trvala 7 rokov?
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 21:33