Soda Stream / Daniel Birnbaum a Eyal Shohat
StoryEditor

Šéf Soda Stream po 12 rokoch končí. Nahradí ho jeho zástupca

26.07.2019, 12:00
Autor:
TSTS
Zmeny nadobudnú platnosť 1. septembra.

Spoločnosť SodaStream International Ltd. oznámila, že generálny riaditeľ Daniel Birnbaum končí vo svojej aktuálnej funkcii a od 1. septembra 2019 sa stane predsedom predstavenstva spoločnosti. „Po skvelých 12 rokoch vo funkcii a roku od integrácie s PepsiCo som sa rozhodol vrátiť o krok späť z každodenných povinností SodaStream. Generálny riaditeľ PepsiCo ma požiadal, aby som zostal v spoločnosti ako predseda predstavenstva a ja túto ponukou s potešením a poctou prijímam," uviedol Birnbaum v liste, ktorý poslal všetkým zamestnancom.

Od 1. augusta 2019 prevezme funkciu generálneho riaditeľa Eyal Shohat, ktorý posledné dva roky pôsobil ako zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti. „Eyal bol mojim dlhoročným partnerom a nesie významný podiel na našom úspechu, ktorý viedol k spojeniu s PepsiCo a naďalej trvá. Rovnako dôležité je, že zdieľa moju vášeň a odhodlanie ponúknuť svetu skvelé a chutné perlivé nápoje, a zároveň pomáhať znižovať používanie plastov na jedno použitie. Nepochybujem o tom, že spoločnosť bude pod jeho vedením naďalej prosperovať.“ uviedol k vymenovaniu svojho nástupcu Birnbaum. 

Pred tým, ako sa Shohat stal zástupcom riaditeľa, pracoval na pozícii riaditeľa pre rozvoj a bol zodpovedný za všetky komerčné aktivity. Do SodaStream nastúpil v roku 2010 ako šéf právneho oddelenia. Ešte pred príchodom do SodaStream pracoval Eyal na pozícii viceprezidenta pre právne záležitosti v spoločnosti Frutarom Industries Ltd. a zohral zásadnú rolu pri uzavretí 25 medzinárodných akvizícií, vďaka čomu sa spoločnosť stala jednou z najväčších vo svojom odvetví.

Ako uviedol Shohat: „Som poctený, že môžem prevziať štafetu po Danielovi a teším sa na ďalšiu spoluprácu s ním ako novým predsedom predstavenstva SodaStream. Zodpovednosť za tak veľkú spoločnosť, tisícky zamestnancov a ich rodín po celom svete prijímam s pokorou a rešpektom. Pod Danielovým vedením dosiahol SodaStream fenomenálny úspech a som mu veľmi vďačný za príležitosť a dôveru. SodaStream bude naďalej Ostrovom mieru bojujúcim proti plastovému znečisteniu,“ dodal Shohat.

Jim Andrew, EVP SodaStream spoločností PepsiCo SodaStream a Beyond Bottle Ventures dodal: „SodaStream dosiahol pod Danielovým vedením neobyčajný úspech a zaujal jasné stanovisko k problému s plastovým odpadom. To všetko v záujme pomôcť vytvoriť udržateľnejšiu budúcnosť pre nás všetkých. Sme vďační, že Daniel bude pokračovať v práci pre spoločnosť a z pozície predsedu predstavenstva nás bude naďalej obohacovať svojimi skúsenosťami a kreativitou. Spoločnosť SodaStream je zároveň v skvelých rukách nového generálneho riaditeľa Eyala, odhodlaná rásť a rozširovať svoj silný medzinárodný dosah a ponuku.“

01 - Modified: 2021-04-01 07:10:49 - Feat.: - Title: Transparency International Slovensko má oddnes nového riaditeľa 02 - Modified: 2020-11-10 14:29:46 - Feat.: - Title: Novou súčasťou Popcornu sa stal Adrián Juriga 03 - Modified: 2020-09-03 08:07:57 - Feat.: - Title: Z Medusy odchádza marketingová riaditeľka 04 - Modified: 2020-07-16 11:33:40 - Feat.: - Title: Z agentúry SITA odchádza šéfredaktorka Zuzana Devera 05 - Modified: 2020-07-07 14:40:59 - Feat.: - Title: Zmena vo vydavateľstve NMH. Končí obchodný riaditeľ
menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:58