ZDS
StoryEditor

Spoločnosť Západoslovenská distribučná má nového predsedu predstavenstva

23.09.2019, 12:21
Autor:
TSTS
Je ním Tomáš Turek.

Spoločnosť Západoslovenská distribučná, a.s., má od 21. septembra 2019 nového predsedu predstavenstva a výkonného riaditeľa. Je ním Tomáš Turek. Tento post prebral po Andrejovi Jurisovi, ktorý zo spoločnosti odchádza po 15tich rokoch.

Ako predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ bude zodpovedný za celkové smerovanie spoločnosti, jej technický rozvoj a investičné plánovanie so zreteľom na poskytovanie bezpečnej a spoľahlivej distribúcie elektriny v regióne západného Slovenska.

Tomáš Turek spojil svoju doterajšiu profesionálnu kariéru predovšetkým s koncernom E.ON, v ktorom pôsobil od roku 2008. Najskôr v spoločnosti E.ON Trend s.r.o., ktorá bola súčasťou skupiny E.ON Czech a zodpovedala za riadenie aktivít skupiny E.ON v Českej republike v oblasti výroby elektrickej energie, teplárenstva a miestnych distribučných sústav. V roku 2014 sa presunul do spoločnosti Západoslovenská distribučná, kde až do roku 2018 pôsobil na pozícii člena predstavenstva a technického riaditeľa.

Nastúpiť na túto pozíciu je pre mňa veľká česť a zodpovednosť zároveň. Poslanie našej spoločnosti je jasné a nemenné – zabezpečiť spoľahlivú a bezpečnú distribúciu elektrickej energie. Zároveň však v súčasnosti prechádza energetika veľkými zmenami, ktoré spočívajú predovšetkým v postavení zákazníka. Jeho očakávania sa radikálne menia pokiaľ ide o ponúkané energetické riešenia a spôsoby poskytovania servisu a komunikácie. Keďže som už v ZSD pôsobil, viem, že prichádzam do spoločnosti, ktorá je pripravená plniť tieto nové výzvy a očakávania,“ uviedol pri príležitosti svojho nástupu Tomáš Turek.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:59