StoryEditor

Nové posily vo vedení VÚB banky. Zmeny nastávajú v manažmente IT a ľudských zdrojov

05.11.2019, 12:45
Autor:
TSTS
Na pozíciu vrchnej riaditeľky prevádzky a IT nastúpila Marie Kovářová, Dragana Smolović prebrala pozíciu riaditeľky ľudských zdrojov a organizácie.

Na pozíciu vrchnej riaditeľky prevádzky a IT nastúpila Marie Kovářová. Do VÚB banky prišla zo spoločnosti Homecredit z Číny. Dragana Smolović prebrala pozíciu riaditeľky ľudských zdrojov a organizácie. Na Slovensko sa prisťahovala z rodného Srbska, kde pôsobila v Banca Intesa Belgrade.

Marie Kovářová bude vo VÚB zodpovedná za vývoj a prevádzku IT, riadenie kontinuity činností, bankovú prevádzku a ďalšie prevádzkové aktivity banky. Po schválení Európskou centrálnou bankou bude aj novou členkou predstavenstva. Stojí pred ňou výzva v podobe riadenia zmeny core bankingového systému.

VÚB / Marie Kovářová

​„Túto ponuku si mimoriadne vážim a považujem ju za česť, ale aj veľký záväzok, pretože ma čakajú veľké výzvy. Teším sa na komplexnosť manažérskych úloh a verím, že zužitkujem svoje doterajšie skúsenosti,“ povedala Marie Kovářová.
Ostatné 2 roky pôsobila v spoločnosti Homecredit v Číne na pozícii Chief operation officer a Head of Project Management office. V oblasti finančných služieb sa pohybuje už vyše 20 rokov a to v spoločnostiach ako Česká Pojišťovna, Generali PPF Holding či McKinsey&Company. Skúsenosti získala nielen v domovskej Českej republike a ostatnom pôsobisku v Číne, ale aj v Nemecku a Rumunsku. Titul RNDr. získala na Karlovej Univerzite v Prahe na fakulte Matematiky a fyziky.

Nová riaditeľka Ľudských zdrojov a organizácie Dragana Smolović prichádza do VÚB banky z Banca Intesa Belgrade, ktorá tiež patrí do skupiny Intesa Sanpaolo. Pôsobila tam od roku 2012, z toho posledné 3 roky ako riaditeľka ľudských zdrojov. Zodpovedala za všetky oblasti ľudských zdrojov, ale aj za internú komunikáciu, CSR a projektový manažment. Pred pôsobením v Banca Intesa si prešla viacerými kľúčovými pozíciami v oblasti ľudských zdrojov v srbskej ProCredit Bank, kde začínala svoju kariéru na pozícii poradcu na pobočke a neskôr na oddelení retailového predaja.

VÚB / Dragana Smolović

​„Pochopenie biznisu a bezprostredná skúsenosť s klientami sa ukázala ako mimoriadne dôležitá, keď som prešla na oddelenie ľudských zdrojov. Teraz, po viac 15 rokoch v tejto oblastí, som dostala príležitosť vykročiť do pre mňa neznámeho prostredia a prísť do VÚB banky, ktorá pôsobí vo veľmi náročnom prostredí. Slovenský trh je veľmi dynamický, s množstvom pracovných príležitostí. Preto je pre nás dôležité vytvoriť také pracovné podmienky, aby sme boli atraktívny zamestnávateľ nielen pre budúcich, ale najmä súčasných zamestnancov,“ uviedla Dragana Smolović.

Študovala na Univerzite v Sheffielde a tiež na Anglo-americkom College v Prahe. Hovorí plynule po česky. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 17:07