HDP Slovenska bolo v roku 2016 89,8 miliardy dolárov. Microsoft v roku 2017 dosiahol príjmy 89,95 miliardy dolárov. Technologický gigant by tak bol 65. najbohatší štát na svete.Reuters
StoryEditor

Microsoft ČR a Slovensko má od jesene štyroch nových riaditeľov

18.11.2019, 20:15
Autor:
ČTKČTK
Nových šéfov bude mať obchod a marketing, verejná správa, ľudské zdroje a technické štandardy.

Česká a slovenská pobočka Microsoftu má od jesene štyroch nových riaditeľov. Riaditeľkou pre verejnú správu je Lenka Axlerová z PwC, ľudské zdroje riadi Klára Žižková z Danone, riaditeľom pre technické štandardy je doterajší šéf partnerskej siete Dalibor Kačmář a novým obchodným a marketingovým riaditeľom je Ladislav Možný z Vodafonu. Firma to dnes uviedla v tlačovej správe.

Lenka Axlerová nahradila Reného Kubůa, ktorý prijal ponuku mimo Microsoft. V novej úlohe sa zameria na rozvoj spolupráce a obchodných príležitostí v sektore štátnej správy, samosprávy, zdravotníctva a školstva.

Nová riaditeľka ľudských zdrojov v spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko Klára Žižková pôsobila v úlohe riaditeľky pre rozvoj talentov v rámci európskeho regiónu Danone. Vystriedala Nadine MacDonald, ktorá sa posunula v rámci firmy na pozíciu manažérky ľudských zdrojov pre oblasť Stredného východu a Afriky.

Dalibor Kačmář bude zodpovedný za vytváranie technologickej vízie Microsoftu na českom a slovenskom trhu, najmä v oblasti cloudu, digitálnej transformácie, kybernetickej bezpečnosti a otvorených dát. Predchádzajúci riaditeľ Zdeněk Jiříček zostáva naďalej v Microsofte na čiastočný úväzok.

Ladislav Možný bude na svojom poste zodpovedný za riadenie krátkodobej a dlhodobej marketingovej a obchodnej stratégie spoločnosti s cieľom maximálne podporiť a rozšíriť partnerskú a zákaznícku sieť naprieč oboma trhmi. Jeho predchodca Primož Karlin prešiel na marketingovú pozíciu priamo do centrály Microsoftu v americkom Redmonde.

Česká pobočka začala svoju činnosť v roku 1992. V júli 2016 sa spojila so slovenskou a vznikol Microsoft Česká republika a Slovensko.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:35