Manuvia
StoryEditor

Personálnu divíziu Manuvie povedie Ondřej Wysoglad

22.01.2020, 11:25
Autor:
TSTS
Zameria sa na niekoľko strategických cieľov, predovšetkým na neustále zlepšovanie zákazníckej skúsenosti.

Najväčší poskytovateľ personálneho leasingu na českom a slovenskom trhu, skupina Manuvia, privítala vo svojom vedení nového člena. Ondřej Wysoglad prichádza zo spoločnosti Adecco a teraz bude z pozície Chief Executive Officer (CEO) riadiť divíziu zameranú predovšetkým na zamestnávanie a vyhľadávanie kandidátov do trvalého pracovného pomeru tzv. temporary a permament placement.

Ondřej Wysoglad sa v oblasti personalistiky pohybuje už od roku 2005. Takmer päť rokov bol výkonným riaditeľom agentúry Edymax, po ktorej nasledovala kariéra v medzinárodnej spoločnosti Adecco. Tam začínal v roku 2011 na pozícii Operations manager, posledných päť rokov bol generálnym riaditeľom Adecco v Českej a Slovenskej republike.

„Ceníme si Ondřejove skúsenosti a veríme, že nám pomôže posunúť Manuviu medzi najsilnejšie personálne agentúry v strednej Európe,“ komentoval novú posilu Dušan Letošník, CEO skupiny Manuvia.

Výzvy a stratégie

V rámci skupiny Manuvia bude Ondřej Wysoglad zodpovedný za riadenie divízie zameranej na temporary a permanent placement. „Manuvia má obrovskú príležitosť stať sa lídrom stredoeurópskej personalistiky. Pri zohľadnení nášho potenciálu u súčasných klientov s rozvojom permanent placement, rozširovaním kapacít realizačnej a staffingovej divízie spolu s novým obchodným oddelením môžeme tento cieľ spoločne dosiahnuť,“ povedal novomenovaný CEO personálnej divízie Ondřej Wysoglad.

Na trhu je stále veľký dopyt po zamestnancoch, a preto je aj prostredie personálnych služieb vysoko konkurenčné. „Bojujeme o každého zákazníka, preto musíme byť jednotka. Rozhodujú detaily,“ vysvetlil Ondřej Wysoglad. Zameria sa preto na niekoľko strategických cieľov. Podľa neho je predovšetkým dôležité neustále zlepšovať zákaznícku skúsenosť: „Chceme byť pre našich zákazníkov partnerom, ktorý im vždy bude vedieť profesionálne poradiť, ponúkne komplexné služby i flexibilné riešenia.“

V pláne je tiež rozširovanie náborových sietí a posilňovanie personálnych kapacít. Dôležitou kapitolou bola pre Manuviu vždy inovácia. Spoločnosť teraz chystá niekoľko technologických nástrojov, napríklad mobilnú aplikáciu pre agentúrnych zamestnancov, v ktorej nájdu digitálnu peňaženku, elektronickú dochádzku alebo možnosť požiadať o zálohu alebo pôžičku. Ďalšia aplikácia uľahčí komunikáciu s kandidátmi alebo zákazníkmi, k slovu by sa mal dostať i chatbot.

Trh práce sa dnes podľa neho už konštantne mení. Rovnako ako sa dramaticky skracujú cykly zmien v technológiách a priemysle, tak aj pracovné pozície rýchlo vznikajú a zanikajú. Zatiaľ čo ešte v 90-tych a nultých rokoch definovali trh práce v podstate tri základné okruhy – poľnohospodárstvo, priemysel a služby s pridanou hodnotou, dnes by sme mohli pracovné pozície s trochou zveličenia rozdeliť na zanikajúce, existujúce a novovznikajúce.

Osobný profil

Ondřej Wysoglad pochádza z Ostravy, študoval na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave, na Fakulte Ekonomiky a podnikania, a niekoľko posledných rokov žije s rodinou v Prahe. Medzi jeho koníčky patrí čítanie, jazda na štvorkolke, florbal a zbieranie húb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 22:42