archív
StoryEditor

Úverová poisťovňa COFACE na Slovensku má nové vedenie

20.05.2020, 12:55
Autor:
TSTS
Pobočku povedie Ján Čarný.

Od júna tohto roka prevezme Ján Čarný vedenie úverovej poisťovne COFACE Slovensko. COFACE je globálnym vedúcim poskytovateľom riešenia v oblasti poistenia firemných pohľadávok.

„Poisťovňa COFACE je jedným z vedúcich svetových poskytovateľov riešení v oblasti poistenia firemných pohľadávok a prevencie kreditného rizika v obchodných vzťahoch. Na Slovensku pomáhame mnohým firmám uspieť v ich expanzii na zahraničných trhoch. Podieľame sa tak na raste slovenskej ekonomiky. Sme pre slovenské firmy, samozrejme, partnerom i pri výrobných a obchodných aktivitách na domácom trhu,“ povedal Ján Čarný, generálny riaditeľ poisťovne COFACE pre Slovensko a Českú republiku a dopĺňa: „Ošetrenie obchodných rizík a poistenie pohľadávok nadobúda teraz na dôležitosti  a môže zohrať dôležitú úlohu pri reštarte slovenskej ekonomiky.”

Ján Čarný má skúsenosti z pôsobenia vo finančnom sektore, ktoré získal počas viac ako dvadsaťročnej praxe. Od roku 2017 zastáva pozíciu generálneho riaditeľa COFACE Česká republika. Od januára 2019 je zodpovedný aj za aktivity na Slovensku a v súčasnosti plne preberá vedenie spoločnosti COFACE Slovensko.

Pred príchodom do poisťovne COFACE zastával vedúcu pozíciu vo významných globálnych spoločnostiach na Slovensku, v Českej republike a na ďalších trhoch v strednej Európe.

Ako generálny riaditeľ viedol poisťovne vlastnené britskou RSA Insurance Group v Českej republike a v Ruskej federácii. Predtým viedol pobočky spoločnosti Mastercard v Česku, na Slovensku, v Poľsku a na Ukrajine. Behom jeho desaťročného pôsobenia na slovenskom trhu platobných kariet sa Slovensko zaradilo medzi lídrov v oblasti čipových transakcií a pozíciu lídra v inovatívnych platobných technológiách si drží dodnes. Pôsobil rovnako vo vedúcich pozíciách v oblasti investičného a korporátneho bankovníctva v Komerčnej banke a v ING Bank. V spoločnosti IBM zodpovedal za poradenstvo pre finančný sektor na Slovensku a v Českej  republike.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 23:37