StoryEditor

Fundraise Capital má novú finančnú riaditeľku

03.08.2020, 11:35
Autor:
redred
Je ňou bývalá banková analytička Slovenskej sporiteľne Lenka Buchláková.

Investičná spoločnosť Fundraise Capital má od augusta novú finančnú riaditeľku, ktorá prichádza zo Slovenskej sporiteľne. Je ňou  Lenka Buchláková. 

Náplňou jej práce bude okrem iného pripravovať analýzy a komentáre z finančnej a investičnej oblasti. Súčasne bude k dispozícií na odpovede mediálnych otázok.

„Fundraise Capital je rýchlo rastúca investičná spoločnosť, ktorá spolupracuje s renomovanými správcami aktív a vybranými finančnými inštitúciami a skupinami na Slovensku aj v zahraničí.  Veľmi ma teší, že môžem byť jej súčasťou. Mojou úlohou bude okrem iného zviditeľniť aktivity spoločnosti, a to aj prostredníctvom zaujímavých analýz a komentárov na rôzne finančné a investičné témy,“ povedala Lenka Buchláková,“ finančná riaditeľka Fundraise Capital. 

Buchláková bola za ostatné dva roky najcitovanejšou bankovou a finančnou analytičkou na Slovensku. Jej analýzy a komentáre sa pravidelne objavovali v celoslovenských televíziách, novinách či rádiách.

Lenka Buchláková prichádza do Fundraise Capital z bankového prostredia. Ako analytička Slovenskej sporiteľne sa venovala prevažne digitálnym a spotrebiteľským témam. Za ostatné dva roky bola najcitovanejšou bankovou a finančnou analytičkou na Slovensku. Predtým pracovala viac ako 11 rokov v médiách. Venovala sa najmä ekonomickej oblasti, od spotrebiteľských tém až po makroekonomiku. Pracovala napríklad pre denník Hospodárske noviny, Pravdu, rádio Aktual a viaceré lokálne televízie. Ako ekonomická špecialistka vystupovala vo viacerých médiách. Je absolventkou Paneurópskej vysokej školy v Bratislave. V roku 2016 získala diplom z medzinárodných vzťahov a diplomacie na Geneva School of Diplomacy and International Relations a z medzinárodných a európskych štúdií na University od Cambridge vo Veľkej Británii.

Fundraise Capital, divízia FRC Investments, je licencovanou spoločnosťou v oblasti sprostredkovania investičných služieb ako samostatný finančný agent, na základe povolenia NBS v sektore kapitálového trhu. Na trhu pôsobí dva roky, ale majitelia využívajú desaťročné skúsenosti z bankového trhu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:54