archív
StoryEditor

Ľudia z reklamy v pohybe. Aké personálne zmeny nastali v agentúrach?

21.08.2020, 12:20
Autor:
pzpz
Pozreli sme sa na prvý polrok 2020.

Prvý polrok 2020 je za nami a tak sme sa rozhodli zrekapitulovať personálne zmeny v kreatívnych agentúrach. O väčšine sme v priebehu mesiacov informovali, možno sa však nájde výnimka, o ktorej neviete. 

Agentúra Effectivity POWERED BY PUBLICIS od januára založila v Prahe pobočku, ktorú vedie kreatívna riaditeľka Soňa Podstupková a Head of Design Mário Poór. Soňa pôsobila na poste Creative Team Leader v slovenskej agentúre Effectivity päť rokov a Mário Poór prišiel do Effectivity z agentúry Respect APP.

Respectu APP sa rozhodla odísť Lenka Slovák Bónová, ktorej kroky neviedli do inej agentúry. Lenka sa chce venovať freelancingu a ako uviedla vo svojom stanovisku, uprednostňuje voľnejšie pracovné tempo.   

Z pozície Client Service Directora v Oliver Agency sa svojim vlastným projektom išla venovať Tina Bineva a v tíme privítali stratéga Juraja Pobjeckého zo Zaraguzy. Jeho prínos vidia podľa vyjadrenia Ďura Bartoša hlavne v online priestore, ale nielen tam. Oliver Agency na pozíciu Senior Account Managera prijal Katarínu Arbe, ktorá pôsobila v Slido či MADE BY VACULIK.

Na personálne novinky sme sa opýtali aj agentúry Elite Solutions. Client Service Director Marián Hlinka uviedol: „V Elite sme personálne dlhodobo stabilní. Agentúra má 30-35 ľudí a tento počet si držíme už viac rokov. Obdobie počas pandemie, v ktorom sa veľa projektov pozastavilo či úplne zrušilo, samozrejme prinútilo “zatiahnuť opasok” aj u nás. A či už z tohto, alebo ďalších pridružených dôvodov sme sa rozlúčili s 5 eliťákmi. Naopak smerom do agentúry prišla výrazná posila. Do Elitu sa vrátil Jozef Kyselica, ktorý zastáva pozíciu Art Directora a má na starosti všetky vizuálne výstupy agentúry. Jozef v minulosti dlhodobo pôsobil vo Wiktor Leo Burnett a neskôr v Apple Pie. Momentálna je personálna situácia v agentúre Elite stabilizovaná, objem práce sa vrátil do pôvodných koľají a do konca roka je predpoklad, že bude skôr narastať.“

Personálne zmeny hneď na začiatku roka oznámila agentúra PS: Digital. Na post Managing Directorky sa po materskej dovolenke vrátila Blažena Ambróz Sedrovičová, ktorá v agentúre s prestávkou pôsobí od roku 2015. Nedávno sa v agentúre udiala ďalšia personálna zmena a to na poste Head of Art. Z TRIAD-u sa do PS:Digital presunula Csilla Polák, ktorá povedie grafický tím a na starosti bude mať kľúčových klientov.

Z agentúry MullenLove GGK sa presunul Erik Reingraber, ktorý zakotvil na pozícii kreatívneho riaditeľa v Generations. Agentúra prijala aj novú account manažérku Máriu Pikulákovú, ktorá prišla z agentúry Socialists.

MullenLove GGK sa začiatkom leta pochválil s novinkou o kreatívnom riaditeľovi. Na pozíciu sa po dvoch rokoch vrátil Ondrej Kořínek.

Ak v článku chýba dôležitá informácia, prosím ozvite sa na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 15:20