Amundi, zľava Petr Šimčák a Petr Zajíc
StoryEditor

Na riadiacich postoch Amundi Asset Management došlo k personálnym zmenám

27.04.2021, 16:35
Autor:
redred
Na post riaditeľa investícií postúpil Petr Šimčák, jeho zástupcom sa stal Petr Zajíc.

V spoločnosti Amundi, poprednom európskom správcovi aktív, dochádza od apríla k zmenám na manažérskych pozíciách. Na post riaditeľa investícií postúpil Petr Šimčák, jeho zástupcom sa stal Petr Zajíc.

Petr Šimčák, ktorý zastával pozíciu zástupcu riaditeľa pre obchod v Amundi Czech Republic Asset Management, vykonáva od 1. apríla funkciu riaditeľa investícií (Chief Investment Officer). Nahradil Stefana Pregnolata, ktorý odišiel do talianskej pobočky Amundi.

Petr Šimčák bol do marca 2021 zodpovedný za privátne bankovníctvo a tiež za inštitucionálnych klientov. Presadil sa vďaka svojim analýzam investičných produktov a stratégií a popularizáciou odborných problémov. Je tiež autorom podcastov Investičné myšlienky, v ktorých približuje svet investícií z tej zábavnejšej stránky a objasňuje tiež investičné pravdy a mýty. V minulosti pôsobil ako investičný konzultant v poprednom časopise pre investorov Fond Shop. 

Druhá personálna zmena nastala pri Petrovi Zajícovi, ktorý sa od 1. apríla stal zástupcom riaditeľa investícií v Amundi Czech Republic Asset Management. Na novej pozícii zastupuje Petra Šimčáka.

Petr Zajíc pôsobil ako Senior Portfolio Manager a mal na starosti správu 9 portfólií českej rodiny fondov. Bol tiež investičným poradcom pre akciové portfóliá rakúskych a rumunských fondov so zameraním na strednú a východnú Európu. Túto pozíciu zastával Petr Zajíc od roku 2019, kedy tiež začal viac komentovať dianie na finančných trhoch a vývoj cien pohonných hmôt.

Spoločnosť Amundi patrí medzi desať najvýznamnejších svetových hráčov na poli investícií. Aktuálne spravuje viac ako 1700 miliárd eur pre viac ako sto miliónov klientov na celom svete. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 05:04