Teva Pharmaceuticals
StoryEditor

Teva Pharmaceuticals má nového generálneho riaditeľa pre Slovensko a Česko

02.08.2021, 11:45
Autor:
redred
Michael Schrewe vystriedal na čele spoločnosti Juana Carlosa Condeho.

Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Teva Pharmaceuticals pre Slovensko a Českú republiku je od 1. augusta 2021 Michael Schrewe. Na čele spoločnosti vystriedal Juana Carlosa Condeho, ktorý ju viedol uplynulých šesť rokov.

Michael Schrewe je dlhoročným zamestnancom skupiny Teva, za takmer 20 rokov v nej vystriedal niekoľko funkcií. Pred vymenovaním do funkcie generálneho riaditeľa pôsobil ako finančný riaditeľ v rámci regionálnych pobočiek, najskôr tri roky pre Veľkú Britániu a následne päť rokov pre región Poľska a strednej a východnej Európy.

Doterajší generálny riaditeľ Juan Carlos Conde sa presunie na pozíciu klaster generálneho riaditeľa pre región Teva Španielsko a Portugalsko.

„Michael Schrewe je tímový hráč, ktorý už získal jedinečný pohľad do našich komerčných aktivít a teraz začne novú kariéru vo funkcii generálneho riaditeľa,“ povedal Michal Nitka, klaster generálny riaditeľ Teva pre región Poľska a strednej a východnej Európy, ktorý bude jeho priamym nadriadeným.

„Teším sa na moju novú rolu. Trh v Česku a na Slovensku je pre spoločnosť Teva veľmi dôležitý. Som rád, že naše podnikanie aj tím sú v dobrej kondícii,“ hovorí Michael Schrewe. „Naším cieľom v budúcich mesiacoch bude ďalší rozvoj a zvládnutie výziev, ktoré prináša pandemická situácia. Dôležité tiež bude udržať tím zdravo motivovaný,“ dodal.

Michael Schrewe vyštudoval ekonómiu na univerzite v Göttingene. Nazbieral viac ako 20 rokov skúseností vo farmaceutickom priemysle na rôznych manažérskych pozíciách. Svoju kariéru zahájil v spoločnosti ratiopharm, kde strávil deväť rokov. Následne sa spoločnosť spojila so spoločnosťou Teva Pharmaceuticals, kde prešiel na pozíciu riaditeľa pre plánovanie a monitoring, neskôr sa stal finančným riaditeľom pre Teva Veľká Británia a následne finančným riaditeľom pre región Poľska a strednej a východnej Európy.

Spoločnosť Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE: TEVA) patrí k popredným svetovým farmaceutickým spoločnostiam a je aktívna na 60 trhoch. Celosvetovo zamestnáva približne 40 000 zamestnancov. V Českej republike prevádzkuje výrobný závod Teva Czech Industries, ktorý zamestnáva viac ako 1500 ľudí, ďalších približne 120 kolegov pracuje v komerčnej jednotke Teva Pharmaceuticals CR sídliacej v Prahe a okolo 75 kolegov v komerčnej jednotke TEVA Pharmaceuticals Slovakia v Bratislave. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:05