archív
StoryEditor

Konferencia LOTE 2019: Aký bol minulý rok pre médiá, aké najväčšie výzvy majú pred sebou?

29.03.2019, 08:32
Autor:
redred
Pozývame vás na konferenciu LOTE 2019. Stretneme sa 16. apríla 2019 v hoteli Carlton.

Slovenskú novinársku scénu minulý rok poznačila bezprecedentná udalosť - vražda Jána Kuciaka z portálu Aktuality.sk. Dnes vieme, že pohla nielen slovensku žurnalistikou, ale aj spoločnosťou. 

Z pohľadu trhu sa udialo na mediálnej scéne aj niekoľko ďalších dôležitých krokov. Vlastnícke pomery sa udiali na poli publisherov, keď sa dokončila akvizícia titulov Ringieru k News and Media Holding, ako aj Nového času do FPD Media. Nového majiteľa, a to vydavateľstvo Mafra Slovakia,  má aj slovenská Bauer Media, ako aj Rádio Europa 2. 

Veľký súboj o pozíciu na trhu sa odohral medzi televíziami, obzvlášť potom, čo Markíza už druhý rok fungovala bez voľne šírenej DVBT distribúcie. 

A ešte jedna dôležitá vec - online je to, do čoho sú ochotné naše mediálne domy, vrátane publisherov, televízií a aj rádií, investovať. Obzvlášť, keď obsah budú sčasti financovať jeho čitatelia či diváci v online prostredí.  Ako dnes vyzerá správny biznis model v digitáli? Aj na túto otázku budú na konferencii LOTE 2019 diskutovať:

  • Martin Mác, CEO, Zoznam.sk
  • Vladimír Mužík, výkonný riaditeľ MAFRA Slovakia
  • Denis Roman, obchodný riaditeľ Radio Services a člen predstavenstva rádia Europa 2
  • Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza
  • Peter Bárdy, šéfredaktor Aktuality.sk
  • Michal Teplica, generálny riaditeľ News and Media Holding

Living on the edge (LOTE) je úspešná inšpiratívna konferencia zameraná na český a slovenský mediálny a marketingový trh, ktorá sa bude konať 16. apríla v hoteli Carlton. V prípade záujmu, registrujte sa tu.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/lote2019, menuAlias = lote2019, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 11:31