archív Boris Hanečka
StoryEditor

Exkluzívny rozhovor s návrhárom Borisom Hanečkom: Naša prezidentka má krásnu ženskú postavu

17.06.2019, 10:20
Celebrity
Známy slovenský návrhár nám prezradil, ako vyzeral proces výberu šiat na inauguráciu prezidentky Zuzany Čaputovej. Vyjadril sa aj k tomu, či bude podľa neho prezidentka módnou ikonou Slovenska. Taktiež nám poskytol fotografie z jeho "mood board".

Zuzana Čaputová, ktorá sa v sobotu,15. júna, ujala funkcie hlavy štátu, si zvyká na oslovenie prezidentka. Je to veľmi nová skúsenosť...Pre mňa je za tým pojmom skryté to, prečo som do kandidatúry išla, a to je služba ľuďom, ako som povedala aj v inauguračnom prejave, neprišla som vládnuť, prišla som slúžiť, myslím to úprimne," uviedla v rozhovore pre RTVS po inaugurácii.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputova v šatách Boris Hanečka #inauguracia #borishanecka

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Hanecka (@borishanecka),

Neoddeliteľnou súčasťou prezidentky budú aj rôzne outfity na významné udalosti, a tak sme sa opýtali návrhára Borisa Hanečku, ako vníma našu novú prezidentku a ako vznikali jej krásne inauguračné šaty.

1. Čo hovoríte na šatník a celkovo vzhľad našej prezidentky? Bude z nej nová módna ikona? 

Zuzana Čaputová mala skromnejší šatník, pretože to nepotrebovala riešiť. Teraz je však na ňu upriamená oveľa väčšia pozornosť. Pred tým to bola "iba" pani Čaputová, dnes je našou prezidentkou a preto musí aj jej šatník vyzerať inak. Tvrdiť, že bude módnou ikonou, je teraz trúfalé. Umelo vytvoriť módnu ikonu dokáže každý. Momentálne môžeme pani prezidentke fandiť, no či sa stane módnou ikonou, to ukáže až čas. 

2. Ako vyzerali prípravy šiat na inauguráciu? 

Na začiatku sme pani Čaputovej ponúkli niekoľko kresieb a siluet, ktoré by jej lichotili a ktoré by sa jej páčili. Následne sme preberali odporúčané látky a farebné kombinácie, no a nakoniec vyhrala krásna nezábudková modrá. Výber látky, farby a strihu bol veľmi rýchly a jasný, pani prezidentka sa cíti sama sebou práve v šatách. Pri výbere šiat na inauguráciu nám pri kreativite neprekážal ani striktný protokol. Okrem týchto šiat, ktoré v sobotu uzreli svetlo sveta, máme rozpracovaných ešte sedem-osem šiat, v ktorých budeme môcť vidieť pani prezidentku pri ostatných nadchádzajúcich udalostiach. Na teraz môžem prezradiť len toľko, že budeme skúšať aj nohavice. 

3. Čo by si podľa vás prezidentka určite nemala obliekať a naopak, v čom vynikne jej ženská postava? 

Na pani Čaputovej sa mi veľmi páči, keď ukazuje svoj driek. Tiež sa mi páči, že nie je veľkosť 36 a má iné proporcie. Má krásne, plné, ženské tvary a celkovo pôsobí veľmi nežne. Pri obliekaní určite neodporúčam nosiť "oversized" a odporúčam midi sukne, ktoré vedia veľmi pekne vyniknúť na postave. 

Pozrite si fotografie z "mood board" Borisa Hanečku.
Mood board je kreatívny nástroj pre dizajnérov a návrhárov. Je to koláž farieb, štruktúr, vybraných prvkov, ktoré spolu vytvoria požadovanú atmosféru. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 04:21