StoryEditor

Dnes sa otvára Komplex Nivy pre verejnosť

30.09.2021, 06:34
Autor:
TASRTASRrmrm
Je kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a administratívnej budovy.

Regionálne aj medzinárodné autobusové linky budú od dnes začínať a končiť na novej autobusovej stanici na Mlynských nivách v Bratislave. Nová stanica je umiestnená v podzemí na mínus prvom podlaží komplexu Nivy. Otvorená bude nepretržite. Autobusovú stanicu zaradil generálny riaditeľ autobusového dopravcu Slovak Lines, Pavol Labant, medzi tie najmodernejšie vo svete, a to nielen pre cestujúcich, ale aj pre dopravcov.

HB Reavis

Projekt komplexu Nivy je, okrem medzinárodného autobusového terminálu, aj kombináciou nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy.

HB Reavis

Ahoj uviedol hnonline.sk, kým horné poschodie je v Nivách venované tržnici a gastru, nižšie podlažia patria nielen už známym značkám na Slovensku, ale aj úplným nováčikom. „Vlajkové predajne u nás otvorí Zara Home či Oysho,“ povedal pre hnonline Ján Harom, riaditeľ centra.

HB Reavis

​Obchody či služby, ktoré u nás už poznáme, sa zase snažili do nových prevádzok priniesť moderné prvky. Špeciálna detská zóna s vlastným vchodom môže zaujať mladých čitateľov v kníhkupectve Martinus, Slovenská pošta predstaví pilotné samoobslužné okienko, Alza pripravuje svoj najväčší slovenský showroom a potraviny Yeme prvú bezlepkovú pekáreň.

Zelená strecha ponúkne bežeckú dráhu, zóny na cvičenie či piknik, komunitnú záhradu aj detské ihriská. Pri budove bude fungovať aj prvá automatizovaná parkovacia cykloveža v Bratislave.

HB Reavis

„Projekt je výnimočný svojou komplexnosťou a že spája v sebe rôzne funkcie. Nosná je dopravná funkcia z pohľadu medzinárodnej autobusovej stanice najvyšších štandardov. Je tu však aj veľký verejný priestor v podobe multifunkčnej zelenej strechy. Je tu aj plejáda prevádzok," povedal René Popik z developerskej spoločnosti HB Reavis, ktorá projekt budovala.

HB Reavis

HB Reavis

​Autobusovú stanicu bude najbližších 40 rokov spravovať dopravca Slovak Lines. Pre cestujúcich je pripravená aj úschovňa batožiny. Odchody a príchody spojov sa im budú zobrazovať napríklad aj na osem metrov dlhej digitálnej stene letiskového typu. K dispozícii budú aj samoobslužné digitálne informačné kiosky či bezplatná wi-fi sieť. Zlepšiť sa majú aj služby pre dopravcov. Pripravená je pre nich čerpacia stanica, umývacia linka, rýchloservis či sekcia údržby a čistenia vozidiel.

Dnes sa otvára nový Komplex Nivy pre verejnosť, pre ktorú je pripravený bohatý zábavný program.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:50