StoryEditor

V Brne majú novú atrakciu. Pojazdná piváreň kombinuje električku a bicykel

21.08.2017, 11:26
Autor:
ČTKČTK
Pri pití piva musia zákazníci šliapať do pedálov.

V centre Brna sa stala novou atrakciou pojazdná krčma, ktorá má podobu starej drevenej električky kombinovanej s bicyklom. Jej návštevníci si pri dvojhodinovej jazde doprajú pivo, zároveň však šliapu do pedálov, čím poháňajú vozidlo. Takzvaný kološkopek sa pohybuje rýchlosťou svižnejšej chôdze, zhruba 5 km za hodinu.

Organizátori uvádzajú, že do kološkopku sa zmestí 16 osôb. Desať z nich je šliape do pedálov, ostatných šesť sa vezie. Vodič určuje trasu, ktorá vedie centrom mesta, vždy je však iná. Počas dvojhodinovej jazdy je aj niekoľko zastávok na čapovanie piva i toaletu.

Ľudia si netradičný zážitok doprajú pri rôznych príležitostiach, napríklad pri rozlúčkach so slobodou či narodeninových oslavách, povedal organizátor jázd Marek Fišer. Kološkopek už využila aj dievčenská partia, ktorá si však namiesto piva dopriala víno.

Fišer videl podobnú atrakciu v zahraničí. "Jazdí sa tak v Holandsku, Belgicku, Maďarsku, a preto sme sa rozhodli zaobstarať niečo podobné do Brna. Vozidlo sme kúpili vlani v Holandsku a od tej doby sme na ňom pracovali. Prvýkrát sme s ním vyšli do mesta tento rok na jar," povedal Fišer. Cenu stroja neprezradil, podľa neho to však nie je lacná záležitosť a stojí rovnako ako auto.

Mobilná piváreň je k dispozícii na objednávku. Dvojhodinová jazda stojí 6000 českých korún (230 eur), v cene je vychladený 30 litrový sud piva Starobrno Medium.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:24