StoryEditor

Prieskum: Ľudia v online zoznamkách klamú. Viac ľudí hľadá sex, ako partnera na celý život

12.10.2017, 12:04
Autor:
pzpz
Pozrite si, o čom ľudia najviac klamú vo svojich profiloch.

Pravda o online zoznamkách: falošné profily a podvodníci. Výskum zistil, že ľudia, ktorí skutočne hľadajú spriaznenú dušu prostredníctvom online platforiem ako je napr. Tinder, Bimble, OK Cupid či Badoo, predstavujú menšinu.

Najnovší výskum spoločnosti Kaspersky Lab ukazuje, že ľudia hľadajúci  na internete „toho pravého” môžu byť  často sklamaní. Mnohí sa už totiž neraz stretli s falošnými profilmi plnými nepravdivých údajov či fotiek, ba dokonca aj s podvodníkmi, ktorí sa pokúšali z nich vymaniť často citlivé súkromné informácie.

Z výsledkov totiž vyplynulo, že celoživotného partnera si chce prostredníctvom online zoznamky nájsť len necelých 11℅ požívateľov. Takmer polovica respondentov (48℅) priznala, že ich navštevuje len pre zábavu, pričom 13℅ tam hľadá jednoducho iba partnera na sex.

Kaspersky

O čom najčastejšie klameme v online zoznamkách:
- 59% uvádza nepravdivý údaj o veku
- 54% uverejňuje klamlivé fotografie
- 35% klame o svojom aktuálnom partnerskom vzťahu resp. manželstve
- 29% o profesii
- 16% uvádza klamlivý údaj o mieste svojej práce
- 14% zavádza v komunikácii o svojich sexuálnych zvykoch
- 13% klame o svojom zdravotnom stave

„Internetová zoznamka je výborný spôsob ako spoznať nových ľudí v dnešnom navzájom poprepájanom a rýchlom online svete, a je pochopiteľné, že každý tretí človek ho využíva,” hovorí Andrei Mochola, vedúci oddelenia Consumer Business v spoločnosti Kaspersky Lab. „Má však aj svoje tienisté stránky a tí, ktorí hľadajú partnera cez online zoznamku, musia často čeliť veľkému množstvu falošných informácií a podvodníkom. Veľký počet ľudí, ktorí sa prostredníctvom klamstiev a falošných informácií snažia pôsobiť a vyzerať lepšie ako v skutočnosti iba zdôrazňuje ako používatelia využívajú digitálne služby na filtrovanie a šírenie dezinformácií vo virtuálnom svete spôsobom, ktorý v skutočnosti nie je možný. ”

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 09:22