EFFIE Slovakia 2017
StoryEditor

Záujem o EFFIE vzrástol. O ocenenia sa uchádza 14 agentúr s 25 prácami

31.10.2017, 12:27
Autor:
(red)(red)
"EFFIE už nebude patriť len agentúre, ale aj jej klientovi. Tak to malo byť už dávno,“ hovorí Róbert Slovák, prezident KRASu.

Do národnej súťaže efektivity v marketingovej súťaži sa tento rok prihlásilo o 67% viac prác ako v roku 2016. O titul najefektívnejšej reklamy na Slovensku sa uchádza 14 agentúr s 25 prácami. Okrem cien EFFIE bude počas galavečera vyhlásená aj Agentúra roka a tiež Marketér roka, ocenenie, ktoré udeľujú samotní klienti.

Ako informovali organizátori súťaže, tento rok je plný kvalitných prihlášok. Ceny budú pritom  odovzdávané podľa kategórií. Najsilnejšou je podľa počtu prihlásených prác kategória FMCG, za ktorou nasleduje špeciálna kategória Small Budgets.

„Kým v minulosti bola EFFIE primárne určená pre reklamné agentúry, dnes to už neplatí. Prihlasovateľom práce je okrem agentúry aj klient, automaticky. Bez neho by žiadna kampaň nevznikla. Klient takisto ako aj agentúra dostane ocenenie na pódiu. EFFIE tak nebude patriť len agentúre, ale aj jej klientovi. Tak to malo byť už dávno,“ hovorí Róbert Slovák, prezident Klubu reklamných agentúr Slovenka, ktorý je vyhlasovateľom súťaže.

​Práce sú v tejto chvíli v rukách poroty I. kola, organizátori sa venujú príprave galavečera, ktorý sa bude konať v piatok 24. novembra. Po tradičnej Pivárni Bokovka sa event presúva do Galérie Umelka. Program sa začne o 16.00 hod. verejnými prezentáciami shortlistov za účasti odbornej poroty. Finalistov ďalej na pódiu vystriedajú zástupcovia klientov a agentúr, ktorí budú diskutovať na témy ako testovanie, etické tendrovanie či značka a produkt ako prekážka kreativity. Blok pripravili samotní klienti, zastrešilo ho združenie Ľudia z marketingu.

Následný raut a exkluzívne premietanie najlepších kampaní z nedávnej EURO EFFIE, z ktorej si odniesla bronz napríklad slovenská Zaraguza, plynule prejde do odovzdávania našich národných cien za najefektívnejšiu reklamu. Okrem prestížnej EFFIE sa ocenenia dočká aj Agentúra roka. Súťaž každoročne udeľujú Stratégie a cenu získa najúspešnejšia agentúra uplynulej sezóny, ktorá bodovala na slovenských i zahraničných súťažiach.

​Večer vyvrcholí historicky prvým vyhlásení ocenenia Marketér roka, ktoré udeľuje združenie Ľudia z marketingu. Marketér roka je pritom ten, kto vedie marketing značky, ktorá v posledných dvanástich mesiacoch (s prihliadnutím na doterajšiu prácu) jednoznačne excelovala a získala si tak všeobecné uznanie v komunite marketingových profesionálov. Mala by to byť osobnosť, ktorá bude inšpiráciou pre ostatných marketingových profesionálov a bude schopná reprezentovať marketing aj v rámci širšej biznis komunity.

​Bližšie informácie o súťaži a galavečere EFFIE Awards Slovakia 2017 nájdete na www.effie.sk.

01 - Modified: 2022-07-26 11:14:34 - Feat.: - Title: KRAS pozýva reklamné agentúry, aby sa zapojili do TAAS 02 - Modified: 2021-12-10 19:29:58 - Feat.: - Title: Tri slovenské agentúry zabodovali na medzinárodnej súťaži Epica Awards 03 - Modified: 2021-12-10 11:36:25 - Feat.: - Title: Marketérom roka 2021 je Juraj Pobjecký z Isadore 04 - Modified: 2021-11-25 11:41:43 - Feat.: - Title: Ocenenie na Epica Awards môžu tento rok získať štyri slovenské agentúry 05 - Modified: 2020-04-12 09:04:19 - Feat.: - Title: Slovenské agentúry sú finalistami na súťaži v New Yorku
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:25