StoryEditor

Vianočná pošta je otvorená, deti môžu opäť písať Ježiškovi

19.11.2021, 16:50
Autor:
redred
Ježiškovi môžu poslať pohľadnicu alebo list s tajnými želaniami, pozdravmi či príbehmi.

Vianočná pošta je opäť pripravená na listy pre Ježiška. Poštová banka, ktorá je partnerom projektu, aj tento rok prispeje k tomu, aby sa všetky listy Ježiškovi dostali na správnu adresu. Každého pisateľa, ktorý pošle list do 17. decembra, čaká darček.

Vianočná pošta je aj online

Vianočná pošta je oficiálne spustená. Ježiško čaká na listy od detí ako zo Slovenska, tak aj z ostatných krajín. Listy či pohľadnice s napísanými alebo nakreslenými želaniami môžu deti posielať na adresu „Ježiško, 999 99“ do 17. decembra 2021. Stačí, ak na pozdrav nalepia poštovú známku a hodia do poštovej schránky. Rovnako môžu využiť ktorúkoľvek poštu na Slovensku. Dôležité je však uviesť aj spätnú adresu, aby Ježiško mohol malým pisateľom poslať darček.

Tí, čo uprednostňujú online prostredie, môžu s deťmi využiť aplikáciu „Moja pohľadnica“. Na www.mojapohladnica.sk si potom len stačí zvoliť pohľadnicu pre Ježiška, ktorá sa bude najviac páčiť, vyplniť ju a zaslať objednávku. O jej vytlačenie a doručenie sa už postará Slovenská pošta.

Aj v tomto roku môžu deti spoločne s listami Ježiškovi posielať aj kresby – tá najkrajšia, ktorú zvolí odborná porota, bude námetom budúcoročnej vianočnej známky. Dôležité je, aby deti svoje kresby posielali na samostatnom hárku papiera.

Špeciálna vianočná poštová známka

Vianočná pošta

​Súčasťou aktuálneho ročníka Vianočnej pošty je aj špeciálna vianočná poštová známka „Vianočná pošta 2021“. Hlavným motívom je kresba od Kristíny Gubienovej z Komárna, ktorá namaľovala padajúcu kométu, ktorú pozorujú dve postavy v zimnom oblečení.

„Pre deti je obdobie Vianoc jedno z najkrajších v roku a tento projekt celú predvianočnú atmosféru ešte viac umocňuje. V takomto náročnom období je nesmierne dôležité, aby deti dostávali pozitívne impulzy. Preto by sme si my dospeláci mali nájsť čas a spolu s nimi si z písania listu urobiť krásny zvyk a naplno si užiť tieto jedinečné okamihy. Je to zároveň príležitosť, kedy môžeme našim deťom pripomenúť, čo má v našich životoch skutočnú hodnotu. Veľmi nás teší, že aj vďaka našej pomoci sa všetky detské želania, sny a túžby pretavené do listov dostanú priamo k Ježiškovi,“ uviedla Melinda Burdanová, výkonná riaditeľka Poštovej banky, ktorá je partnerom projektu Vianočná pošta od roku 2012.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:46