archív
StoryEditor

Nórska reklama ukazuje, že vianočná romantika môže vyzerať úplne inak

25.11.2021, 11:38
Autor:
(pš)(pš)
Spot pripomína 50. výročie dekriminalizácie homosexuality v Nórsku.

Zo zahraničných príbehov o Santovi vieme, že má doma pani Clausovú, ktorá ho čaká na Severnom póle, zatiaľ čo on roznáša darčeky po celom svete. Posten - nórska pošta ale posiela do sveta iný príbeh so Santom. V ňom Santa nemá manželku, pretože sa zaľúbil do Harryho. Citlivo spracovaný príbeh, nie je vôbec tradičný, naopak upozorňuje na tému homosexuality, pričom siaha rovno po  najrozšírenejšom symbole Vianoc, ktorým je v zahraničí Santa Claus.

Jedného dňa počas Vianoc Harry stretne náhodne vo svojom dome Santu Clausa. Stačí letmý pohľad, aby sa do Santu zaľúbil. Odvtedy si každý rok nepraje nič iné, len ho stretnúť opäť. Raz Santa Harrymu naznačí svoju náklonnosť. Odvtedy sa s Harrym lúči slovami "budúci rok sa vrátim".  Príbeh má šťastný, nie tradičný koniec. Harry pošle list, v ktorom píše: "Všetko, čo chcem na Vianoce, si ty." Santa tieto Vianoce zverí doručenie darčekov elfom, pričom on zostane s Harrym a dajú si prvý bozk.

Spot vytvorila nórska agentúra Pol a a do sveta vysiela tému inkluzívnosti, pripomína si 50. výročie dekriminalizácie homosexuality v Nórsku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 10:54