Lacta
StoryEditor

Silne emotívne video, ktoré upozorňuje na násilie na ženách, sa stalo virálom

05.12.2021, 18:42
Autor:
(pš)(pš)
Krátky príbeh vznikol v Grécku.

Celé sa to začína ako idylický príbeh lásky. Na pláži vidíme zamilovanú dvojicu, pričom on šepká svojej láske do ucha: „Chcem, aby si bola moja. Iba moja.

To je iba začiatok príbehu mladej gréckej dvojice. Počiatočná vášeň sa mení na agresiu, násilie a strach. Silný emotívny príbeh je od gréckej značky Lacta, čo je jedna z najobľúbenejších značiek čokolády v Grécku. Spoločnosť sa týmto videom snaží upozorniť na rastúce násilie na ženách. Počas pandémie bolo v Grécku v dôsledku domáceho násilia zavraždených trinásť žien.

Lacta je lídrom na trhu v Grécku už viac ako päť desaťročí. Spoločnosť každoročne vydáva krátky film, ktorý sa týka lásky a zdôrazňuje ich slogan „Lacta. Najsladší kúsok tvojho dňa.“ Aj aktuálne video sa zdá byť oslavou „sladkej lásky“. Ale len na začiatku, kým sa počiatočná vášeň nezmení na toxický vzťah, plný agresie, strachu a násilia. Koniec príbehu je smutný, končí sa vraždou.

Spoločnosť Lacta na Facebooku doplnila video krátkym komentárom: „Skutočná láska je o vašich právach a my stojíme na vašej strane, aby sme tieto práva bránili.“ Krátky film vznikol v spolupráci s Lactou a spoločnosťou Diotima, čo je Centrum pre rodové práva a rovnosť. Diotima je aj nezisková mimovládna ženská organizácia.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 15:32