StoryEditor

Stratégia je návod, kreatíva prax. Myslí si Veronika Romsauerová z Istropolitany

28.12.2017, 14:09
Autor:
(pš)(pš)
Veronika Romsauerová sa stala najúspešnejším stratégom tohto roka.

Prečo robíte to, čo robíte?

Pretože ma moja mama (psychiatrička), odhovorila od medicíny a toto mi prišlo ako druhá najlepšia vec.

Čo je viac – stratég alebo kreatívec?

No, dobrá otázka. Ako by odpovedal môj frajer: „Počkať, počkať Veronika, tam je nejaká pasca, však? Odmietam odpovedať!“ Jednoducho stratégia je filozofia, návod, ako vytvoriť nejakú reklamu, kreatíva je prax. To máte ako s nábytkom z IKEY. Dokážete to poskladať asi aj bez návodu, ale keď vám zostanú navyše nejaké súčiastky a šróby, nie ste si istí, či to bude správne fungovať a nepadne vám to na hlavu. A či to vlastne mala byť skrinka alebo posteľ.

Čo si na vašej práci najviac ceníte?

Ďakujem za otázku, je to skutočne dobrá otázka. Ale rada by som túto príležitosť využila a povedala svoj recept na skvelé čokoládové brownies, ktoré sú u nás veľmi populárne: vyšľaháme 3 vajíčka a pridáme 100 g cukru, roztopenú čokoládu (200 g), 3 rozmačkané banány, 3 – 4 lyžice múky. Nalejeme do vymasteného plechu a necháme 30 min piecť.

Aké skills by mal mať super strategy director?

Fú, keď nejakého stretnem, tak sa určite spýtam. Ale napríklad super strategickí Jurajovia v mojom okolí majú takmer úplne iné sety skillov a ide im to obom skvelo. Čo majú však spoločné a čo považujem pre strategickú prácu za nevyhnutné, je sčítanosť. Jednoducho veľa čítať –knihy, časopisy, internety, facebooky, obaly od čokolády, proste čokoľvek. Potom máte rozhľad, viete, čo sa deje a viete na to reagovať a využiť to.

Čo je na vašej práci najťažšie a čo najlepšie?

Najťažšie pre mňa je prísť načas ráno do práce. Najlepšie je potom už to všetko ostatné.

Čo robíte, keď nestíhate? Akú „výhovorku“ najčastejšie používate pred klientom – šéfom?

Priniesla by som im ospravedlnenku od psychiatra. Ale zatiaľ nebolo nikdy treba. Stačilo si sadnúť s kolegami, zahodiť egá a hneď je veľa nápadov.

Kto je Veronika Romsauerová?

Ako stratég pracuje pre agentúru Istropolitana Ogilvy. Spolupodieľala sa na kampaniach pre VÚB banku či Magnu. Minulý rok kampaň "Peťa Polnišová skúša produkty VUB za vás" získala bronz na súťaži Efiie. Tento rok  získala práca agentúry Istropolitana dve Effie v dvoch kategóriách (Dobročinný marketing a Small Budgets) za kampaň Toto je moje dieťa pre klienta Magna.

Tu je rebríček Top Strategy Directorov roka 2017:

Stratégie

01 - Modified: 2022-07-26 11:14:34 - Feat.: - Title: KRAS pozýva reklamné agentúry, aby sa zapojili do TAAS 02 - Modified: 2021-12-10 19:29:58 - Feat.: - Title: Tri slovenské agentúry zabodovali na medzinárodnej súťaži Epica Awards 03 - Modified: 2021-11-25 11:41:43 - Feat.: - Title: Ocenenie na Epica Awards môžu tento rok získať štyri slovenské agentúry 04 - Modified: 2020-04-12 09:04:19 - Feat.: - Title: Slovenské agentúry sú finalistami na súťaži v New Yorku 05 - Modified: 2020-02-13 11:14:00 - Feat.: - Title: Zlaté pecky 2019 sú rozdané. Ocenenie získali štyri slovenské agentúry
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 07:43