fony.sk
StoryEditor

Na Slovensko prichádza Google Pay. Spôsob platby mobilným telefónom v obchodoch

01.03.2018, 09:16
Autor:
pzpz
Služba je dostupná pre zákazníkov Slovenskej sporiteľne, mBank, Poštovej banky a J&T Banky.

Spoločnosť Google spúšťa službu Google Pay, jednoduchý a bezpečný spôsob platby mobilným telefónom v obchodoch. Možnosť platiť  bude na vyše 43- tisíc predajných miestach na Slovensku. Jednoducho povedané všade tam. Kde je možné platiť bezkontaktne.

Navyše je možné túto platobnú metódu využiť online všade tam, kde používatelia uvidia ikonu, resp. tlačidlo Google Pay. Pre používanie tejto platobnej metódy v obchodoch si používatelia jednoducho stiahnu aplikáciu Google Pay z obchodu Google Play a pridajú do nej kreditné alebo debetné platobné karty podporovaných bánk.

Pri platbe v obchode potom už len stačí prebudiť mobilný telefón a priložiť ho k bezkontaktnému terminálu. Pre zvýšenie bezpečnosti je pri platbách nad 20 eur potrebné telefón aj odomknúť.  

Služba využíva všetky bezpečnostné prvky poskytované bankou a dopĺňa ich ešte o ďalšiu úroveň zabezpečenia. Pri platbe v kamenných obchodoch neodosiela Google Pay vaše číslo karty. Namiesto toho pre každú platbu vytvorí jedinečné virtuálne číslo účtu a zároveň jednorazový bezpečnostný kód, ktorým bezpečne spojí transakciu s konkrétnym bankovým účtom.

Google uvádza túto službu v inovovanej podobe pod značkou Google Pay, predtým známou pod názvom Android Pay.

Google Pay funguje na telefónoch a tabletoch, ktoré sú vybavené operačným systémom Android 4.4 alebo vyšším a podporujú technológiu NFC. Tento nový spôsob platenia môžu od 28. februára využívať všetci držitelia platobných kariet Mastercard a Visa vydaných bankami, ktoré Google Pay podporujú.

Služba je dostupná pre zákazníkov Slovenskej sporiteľne, mBank, Poštovej banky a J&T Banky. Čoskoro sa pripoja aj zákazníci 365.bank.

Okrem Slovenska je služba Google Pay dostupná v 17 krajinách: v Austrálii, Belgicku, Brazílii, Českej republike, Hongkongu, Írsku, Japonsku, Kanade, na Novom Zélande, v Poľsku, Rusku, Singapure, Spojenom kráľovstve, Španielsku, na Taiwane, Ukrajine a v USA.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 17:18