StoryEditor

Grid girls už nebudú sprevádzať pilotov. Na Formule 1 končia

26.03.2018, 19:13
Autor:
pzpz
Ženy nahradia nádejní mladí pretekári.

Sexi polonahé dievčatá sa viac na Formule 1 neobjavia. Americkí majitelia seriálu ukončili ich pôsobenie a tak už nebudú sprevádzať pilotov pred a počas každého podujatia.

Dôvodom zrušenia ich účasti na štartovom rošte sú spojené s kritikou celospoločenských rozmerov. Debaty o sexizme boli hlavným dôvodom vykázania dievčat z udalosti, na ktorej sa objavovali od 60. rokov minulého storočia. Podľa marketingového šéfa F1 Seana Bratchesa bol tento zvyk v protiklade so spoločenskými normami dnešnej doby. „Nemyslíme si, že táto prax je vhodná pre F1 a jej nových aj starých fanúšikov,“ uviedol Bratches pre oficiálny web f1.com.

Formula

​Aj keď sú ľahko odeté ženy výborným marketingových lákadlom pre marketérov a aj mužov, nové nariadenie ste si mohli všimnúť už pri úvodnej Veľkej cene novej sezóny v Melbourne. Otvorenie sezóny zostalo bez Grid girls a tak to bude aj naďalej.

Na štarte budú odteraz deti

Vedenie Formuly 1 si v spolupráci s Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA) pravdepodobne zobrali príklad z futbalu. Nádejných automobilových pretekárov budú odteraz vyberať národné motoristické federácie krajiny, v ktorých sa Veľká cena uskutoční.

Miesta im majú byť prideľované ako odmena za výsledky v juniorských pretekoch, prípadne sa majú žrebovať. „Pre nich, ale aj ich rodiny, to bude nezabudnuteľný zážitok. Inšpirácia, aby ďalej pretekali, trénovali a učili sa,“ povedal šéf marketingu F1 Bratches.

01 - Modified: 2018-04-26 12:40:08 - Feat.: - Title: RTL spúšťa vlastný UHD kanál, uvedie živé prenosy Formuly 1
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 08:40