Adweek
StoryEditor

Šéf najväčšej reklamnej siete je vyšetrovaný z pochybenia pri používaní finančných fondov

04.04.2018, 16:24
Autor:
ČTKČTKpzpz
Akcie spoločnosti klesajú.

Server BBC dnes uviedol, že šéf najväčšej reklamnej skupiny sveta WPP Martin Sorrell je vyšetrovaný pre podozrenie z pochybenia pri používaní finančných fondov spoločnosti. Jej správna rada poverila vyšetrovaním nezávislú právnu firmu.

Spoločnosť WPP bez zachádzania do podrobností iba potvrdila vyšetrovanie z osobného pochybenia. Uviedla, že nejde o sumy, ktoré by pre ňu boli významné. Sir Martin Sorrell akékoľvek obvinenia "bezvýhradne" odmietol.

Akcie britskej spoločnosti, ktoré za posledných 12 mesiacov stratili 36 percent, na správu zareagovali poklesom o viac ako dve percentá.

Portál Adweek informoval, že Sorrell, ktorý viedol WPP už viac ako 30 rokov, zaznamenal vo WPP výrazné zníženie miezd. V roku 2017 dostal bonus vo výške približne 14 miliónov amerických dolárov v porovnaní s 58,5 miliónmi dolárov v predchádzajúcom roku. To malo za následok neuspokojivú finančnú výkonnosť holdingovej spoločnosti v roku 2017 a najhorší pokles hodnoty akcií WPP od roku 1999. 

Akcie britskej spoločnosti, ktoré za posledných 12 mesiacov stratili 36 percent, na správu zareagovali poklesom o viac ako dve percentá.

Sorrell založil agentúru WPP v roku 1985 ako firmu s dvomi ľuďmi a postupne z nej vybudoval hráča svetového formátu. Dnes v sektore dominuje a na výplatnej listine má v stovke krajín 134-tisíc mien. WPP je britským podnikom, v roku 2008 ale Sorrell preniesol domicil do Írska, kde má teraz svoje ústredie.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 21:20