The Telegraph
StoryEditor

Šéf konzultantskej firmy Cambridge Analytica odstúpil z funkcie

11.04.2018, 21:32
Autor:
ČTKČTK
Tayler spoločnosť viedol po tom, čo Cambridge Analytica kvôli škandálu zbavila v marci funkcie svojho vtedajšieho generálneho riaditeľa Alexandra Nixe.

Alexander Tayler, úradujúci šéf britskej konzultantskej spoločnosti Cambridge Analytica, ktorá sa nepovoleným spôsobom dostala k súkromným dátam 87 miliónov užívateľov facebooku, odstúpil z funkcie. Firma o tom informovala na svojich internetových stránkach.

Cambridge Analytica je terčom rozsiahleho škandálu, pretože údaje, ktoré od užívateľov facebooku získala, potom využila na podporu volebnej kampane prezidenta Donalda Trumpa.

„Predstavenstvo dnes oznámilo, že Alexander Tayler odstúpil z funkcie výkonného generálneho riaditeľa spoločnosti Cambridge Analytica," uviedla spoločnosť vo svojom tlačovom vyhlásení. Tayler sa podľa nej vráti na svoju predchádzajúcu pozíciu vo firme. „Radi by sme poďakovali pánovi Tayler za jeho službu v tomto pre spoločnosť náročnom období," dodala Cambridge Analytica.

Aféra citeľne zasiahla najmä spoločnosť Facebook, ktorá rovnomennú sociálnu sieť prevádzkuje. Tá sa už za kauzu ospravedlnila a prisľúbila zaviesť také opatrenia, ktoré ďalšiemu zneužívaniu dát zabráni.

01 - Modified: 2018-10-25 11:30:10 - Feat.: - Title: Aféra Cambridge Analytica má pokračovanie. Facebook dostal v Británii vysokú pokutu 02 - Modified: 2018-05-03 07:20:13 - Feat.: - Title: Cambridge Analytica po škandále so zneužitím dát z Facebooku končí
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 03:20