StoryEditor

MINI vytvorilo špeciálne vozidlo. Pri príležitosti kráľovskej svadby

15.05.2018, 07:58
Autor:
rmrm
Automobil sa neskôr použije na charitatívne účely, podľa uváženia mladomanželov.

Automobilový výrobca MINI oslávi svadbu princa Harryho a Megan Marklovej jedinečným trojdverovým MINI. Vznikne na pripomenutie tejto výnimočnej príležitosti a následne poslúži na charitatívne účely podľa uváženia mladého páru. Vozidlo si po svadobnom dni, ktorý sa bude konať 19. mája 2018, preberie organizácia The Children’s HIV Association (CHIVA) a predá ho prostredníctvom aukcie. Informovala o tom skupina BMW, do ktorej portfólia značka MINI patrí.

„Ako ikonická britská značka s takmer 60-ročnou históriou v Spojenom kráľovstve je pre nás poctou, že pri príležitosti kráľovskej svadby môžeme pripraviť takýto špeciálny dar, ktorý bude mať aj charitatívny rozmer,” vysvetľuje Oliver Heimler, šéf oddelenia MINI Design.

Tím oddelenia MINI Design vytvoril pre spomínanú príležitosť špeciálne trojdverové MINI. Grafika jeho strechy spolu s individuálnymi detailami interiéru a exteriéru vytvorenými technológiou 3D tlače, vrátane špeciálneho vyšívania, vytvárajú z vozidla nenapodobiteľný unikát.

„Špeciálny príťažlivý prvok exteriéru tvorí viacfarebné spracovanie strechy. Viacvrstvová grafika strechy bola dôsledne nanesená ručne a spája prvky národných vlajok princa Harryho a Meghan Marklovej - britskej Union Jack a americkej Stars & Stripes. Špeciálne ozdobné lišty pri bočných smerovkách boli vytlačené na 3D tlačiarni a iniciály M a H skrášľujú srdiečkom a obrúčkami. Po otvorení dverí sa na zem pred dverami vodiča a spolujazdca premietne uvítací nápis Just Married,“ približuje Oliver Heimler.

Na palubnej doske pred sedadlom vodiča sa nachádzajú mená nevesty a ženícha, dátum svadby a priania mladomanželom. Ďalšie špeciálny prvky interiéru inšpirované grafikou strechy sa nachádzajú na obložení dverí, za volantom a na opierkach hlavy. Na nich sa nachádzajú aj výšivkou a perforovaním abstraktne znázornené vlajky Union Jack a Stars & Stripes.

BMW Group je prostredníctvom značiek BMW, MINI, Rolls-Royce a BMW Motorrad najväčším výrobcom prémiových automobilov a motocyklov na svete.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:32