StoryEditor

National Geographic vyšiel na titulnej strane s obrázkom, ktorý sa výrazne podobá na nápad slovenskej agentúry

24.05.2018, 08:02
Magazín upozorňuje na vážny problém našej planéty - enormný nárast plastového odpadu.

Magazín National Geographic nie raz upozorňuje na závažné problémy našej planéty. Tak je tomu aj v prípade najnovšieho vydania, kde upozorňuje na závažnosť problému enormného nárastu plastového odpadu na našej planéte. Na titulnej strane magazínu je na prvý pohľad veľký ľadovec uprostred mora. V skutočnosti ale ide o plastovú tašku, ktorá je sčasti pod vodou. National Geographic uvádza, že obrázok na titulnej strane vytvoril mexický umelec Jorge Gamboa. Titulná strana vzbudila vo svete patričný obdiv, nielen kvôli prevedeniu, ale aj kvôli nápadu.

Rovnako to bolo aj na Slovensku, keď v roku 2015 predstavila prácu pre klienta Tesco s názvom Ľadovec. S prácou bodovala nielen na domácich súťažiach kreativity, ale aj zahraničných. Nápad, ktorý vznikol v agentúre MADE BY VACULIK, zrealizoval nadaný slovenský fotograf Matúš Bence. V tom čase o Ľadovci povedal: "Tak to bol pre mňa presne typ zadania, ktorý mám rád. Dostal som z agentúry skicu skvelej idey aj priestor sa na tom „vyřádit“. Myslím, že to prebehlo takmer bez pripomienok, radosť na tom pracovať. Tesco igelitku som fotil v ateliéri a ostatné dopracoval v postprodukcii."

Dnes identický nápad svieti na titulnej strane júnového vydania svetového magazínu, s tým, že za autora nápadu je považovaný mexický umelec. Stratégie, kontaktovali aj National Geographic, odpoveď na našu otázku sme zatiaľ nedostali. V každom prípade, správu budeme v prípade nových informácií aktualizovať.

archív Tesco archív National Geographic

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:40