StoryEditor

V rebríčku top PR agentúr opäť kraľuje Seesame. Za rok si najviac polepšilo SKPR Strategies

03.07.2018, 14:22
Autor:
(pš)(pš)TSTS
Podľa šéfa Asociácie PR Martina Mazaga, čísla v rebríčku potvrdzujú trend rastu záujmu o PR služby.

Asociácia PR agentúr Slovenskej republiky (APRSR)  zverejnila rebríček agentúr zoradených podľa čistých prijatých honorárov za PR služby v roku 2017. Údaje v rebríčku sú porovnateľné s verejne dostupnými údajmi  o tržbách.

„Aktuálne údaje o obratoch i honorároch agentúr potvrdzujú trend rastu záujmu o PR služby, a to medziročne o viac ako 10 percent. Prvý polrok 2018 naznačuje, že by sme v tomto roku mohli dosiahnuť podobnú dynamiku trhu,“ hovorí o tohtoročnom rebríčku Martin Mazag, prezident Asociácie PR na Slovensku.  

Na prvom mieste v tabuľke PR agentúr za rok 2017 podľa honorárov za PR služby je agentúra Seesame, ktorá si v porovnaní s minulým rokom prilepšila o viac ako deväť percent. Skokanom roka je agentúra SKPR Strategies, ktorej tržby za PR vzrástli o viac ako 118 percent. Podľa rebríčka sa zmenilo  v porovnaní s rokom 2016 aj poradie agentúr na prvých troch miestach: jednotkou zostáva Seesame, za Seesame nasleduje PR Clinic (prilepšilo si o dve miesta),  tretia je agentúra Dynamic Relations 2000. Štvrtú pozíciu obhájila agentúra PRime Time, prvú päťku v tomto roku uzatvára skokan roka SKPR Strategies, ktoré bolo minulý rok siedme. 

APRSR

​Poznámka: *Agentúra Grayling neposkytuje údaje za jednotlivé trhy samostatne.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:12