facebook CVrČek
StoryEditor

Na sociálnych sieťach sa šíri fotka rómskeho dievčaťa. Vyhralo bežeckú súťaž v balerínkach

31.08.2018, 13:50
Autor:
rmrm
Slováci obdivujú výkon malej Annamárie a zamýšľajú sa nad tým, aké talenty na Slovensku máme a nikto sa o nich nezaujíma, kritizujú štát.

Centrum voľného času CVrČek na svojom facebooku zverejnil fotky z podujatia Beh pre zdravie z júna tohto roka. Rómskemu dievčatku Annamárii zo základnej školy s vyučovacím jazykom maďarským sa podarilo podať výborný výkon.

Dobehla do cieľa ako prvá, niektoré dievčatá dokonca predbehla až o jedno kolo. A pritom bežala len v balerínkach. Foto víťazky rozprúdilo na sociálnych sieťach búrlivú diskusiu.

Slováci obdivujú výkon malej Annamárie a zamýšľajú sa nad tým, aké talenty na Slovensku máme a nikto sa o nich nezaujíma, kritizujú štát. Fotka rómskeho dievčaťa tak upozornila na absenciu podpory mladých talentov.

Tu je jedna z reakcii: „Na túto fotku by sa mali uprene pozerať všetci tí kmotríkovci, pórovci a im spriaznené politické kádre čo parazitujú na slovenskom športe a mať hrozné výčitky svedomia (akože nemyslím vážne, že ho majú:-). Toto dievča z osady dobehlo v balerínkach ako prvé. A pokiaľ sa jej nezačne profesionálne niekto venovať, niekto nevyzbiera peniaze na tréningy, sústredenia a výstroj, toto je presne ten športový vrchol, ktorý má žiaľ šancu u nás dosiahnuť.“

Centrum voľného času pomohlo šikovnej bežkyni nájsť sponzora, Patrika Tótha, ktorý jej kúpil bežecké topánky. Centrum tiež vytvorilo možnosť trénovať pod dohľadom skvelého trénera a zlepšovať sa vo výkonoch.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 09:16