Nike
StoryEditor

Nike ukázala reklamu s kontroverzným športovcom Colinom Kaepernickom

06.09.2018, 11:23
Autor:
(pš)(pš)
Časť Ameriky pobúrila nová reklama, odsúdil ju aj Donald Trump.

Zahraničné médiá už pár dní sledujú najnovšiu kampaň športovej značky Nike, ktorá pri príležitosti 30. výročia claimu Just Do It prichádza s novou kampaňou. Začiatkom týždňa zverejnila poster, na ktorom je hlavný hrdina kampane, Colin Kaepernick hráč amerického futbalu.

Ten pred dvoma rokmi počas hrania americkej hymny pokľakol na protest voči rasovej nerovnosti. Ku Colinovi sa v tom čase pridali viaceré elity, neskôr sa však toto gesto obrátilo proti nemu ako "zneváženie" americkej hymny.

Dnes je Colin Kaepernick hlavným hrdinom reklamnej kampane značky Nike. A časť americkej verejnosti sa búri. Svoju nespokojnosť vyjadrujú pálením mikín. Pri tejto príležitosti vznikol aj slogan #JustBurnIt. Reklamu ostro odsúdil aj americký prezident Donald Trump. Na svojom Twittri nezabudol pripomenúť nielen nižšiu sledovanosť amerického futbalu, značke odkázal: "Nike sa úplne zabije týmto hnevom a bojkotmi. Zaujíma ma, či sa vôbec zamýšľali nad tým, že to bude takto."

Pár hodín po zverejnení posteru, Nike odhaľuje dvojminútovú reklamu. V spote s názvom "Dream Crazy" vidíme silne emotívne príbehy profesionálnych aj amatérskych športovcov. Asi v polovici spotu kontroverzný hráč amerického futbalu pozerá na americkú vlajku a hovorí: "Verte v niečo, aj keď to znamená obetovať všetko."

V závere Colin zdôrazňuje, aby "ste sa nepýtali, či sú vaše sny bláznivé, ale či sú dosť bláznivé."  Pozrite si spot.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:20