StoryEditor

Bittner už nie je len digitál. Pod strechou majú aj ofset

10.10.2018, 06:00
Najväčšia digitálna tlačiareň na slovenskom trhu významným spôsobom mení svoje smerovanie a rozširuje svoje portfólio.

Najväčšia digitálna tlačiareň na slovenskom trhu významným spôsobom mení svoje smerovanie a rozširuje svoje portfólio o ofsetovú tlač formátu B1. Prečo sa po viac než štvrťstoročí pôsobenia na trhu rozhodla pre tento krok a aké má ďalšie plány, hovorí Mojmír Bittner, CEO spoločnosti bittner print.

S: Štvrťstoročie ste pôsobili na trhu ako čisto digitálna tlačiareň, no prednedávnom ste vstúpili aj do segmentu ofsetovej tlače. Čo bolo dôvodom na takéto rozhodnutie?
V digitáli sme dosiahli značný podiel na trhu a je už veľmi ťažké ďalej rásť a hýbať sa dopredu. Preto sme sa pred dvomi rokmi začali pohrávať s myšlienkou, že by sme sa stali hybridnou tlačiarňou, ktorá zvládne digitálne aj ofsetové zákazky. Tak, aby sme in-house vedeli klientovi ponúknuť tú najvhodnejšiu technológiu, nielen čo sa týka kvality, ale aj ceny a rýchlosti.

S: Aká bola cesta od myšlienky k realite?
Pred tromi rokmi sme začali pripravovať projekt odkúpenia spoločnosti Willmark, ktorá bola jedným z našich konkurentov. Nanešťastie, pár týždňov pred podpisom zmluvy tlačiareň zhorela aj s technológiami do tla a z akvizície zišlo. Po tejto udalosti majitelia deklarovali, že odchádzajú z polygrafie, a teda prevzali sme ich zamestnancov a dohodli sme sa aj na prevzatí ich obchodného kmeňa. Potom nasledovali ďalšie dve akvizície, kde sme prebrali dve ofsetové tlačiarne aj s technológiami.

S: Dostali ste ponuky?
Prišli nám nejaké ponuky od spoločností, ktoré chceli či už ukončiť svoju činnosť alebo im to ekonomicky nevychádzalo, lebo súčasnosť je pre ofsetové tlačiarne veľmi náročná. Z ponúk sme si vybrali spoločnosť Abrad, s ktorou sme koncom roka úspešne ukončili rokovania. Počas prvého kvartálu sme k nám presťahovali ich technológie a zamestnancov, dokúpili sme potrebné knihárske technológie, nastavili procesy a rozbehli sme ofsetovú tlač, ktorú sme do toho momentu outsourcovali. Je to tlačiareň formátu B2, teda patrí k stredným formátom a nebola to prvá liga.

S: A...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 11:47