Dreamstime
StoryEditor

Využívate Flickr? Milióny fotografií budú čoskoro zmazané

04.11.2018, 09:00
Autor:
TASRTASR
Nový majiteľ webstránky Flickr od februára povolí iba 1000 voľných fotografií.

Webová stránka Flickr, ktorá sa špecializuje na zdieľanie fotografií, oznámila, že zo svojich serverov zmaže milióny fotografií. Opatrenie súvisí s prechodom stránky do rúk nového majiteľa.

Flickr kúpila v tomto roku firma SmugMug od mediálnej spoločnosti Yahoo. Nový majiteľ hodlá uprednostniť platiacich užívateľov pred ziskami z reklamy.

Bezplatní užívatelia budú limitovaní na uskladňovanie 1000 fotografií. Akékoľvek prekročenie tohto počtu bude od februára 2019 odstránené.

Skladovanie fotografií je minulosťou

Limit je prudkým znížením užívateľskej kapacity jedného terabytu údajov pre jedného užívateľa. Toto rozmedzie, zavedené spoločnosťou Yahoo v roku 2013, predstavovalo približne 500.000 fotografií.

SmugMug tvrdí, že iba tri percentá voľných užívateľov má na Flickri aktuálne viac než 1000 fotografií. Spoločnosť argumentuje aj tým, že mnohí z nich žiadnym spôsobom neparticipujú na budovaní hodnotnej komunity.

"Voľný terabyt zväčša lákal členov, ktorí mali záujem o toto voľné úložisko, a nie o interakciu s ďalšími milovníkmi fotografie," vyhlásil viceprezident Flickru Andrew Stadlen.

Voľný limit bol atraktívny pre tých, ktorí stránku využívali na skladovanie fotografií prezentovaných najmä blogermi a spravodajcami.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:03