StoryEditor

Creative week: Toto sú najlepšie vianočné reklamy doteraz

09.11.2018, 12:44
Autor:
pzpz
Videli ste už paródiu na svetovú reklamu Coca-Cola?

Vianočné obdobie je za dverami a nám neostáva nič iné ako si postupne prezerať, aké vianočné spoty si pre nás značky tento rok prichystali.

Už na začiatku novembra predstavila spot s vianočnou atmosférou značka Amazon. Stavila na rytmickú pieseň, ktorú spievajú krabice a tak vytvárajú sviatočnú náladu kdekoľvek sa objavia. Všimnite si, že Amazon nezabudol v spote na Alexu a venoval jej krátky záber.

Aldi sa vo vianočnej reklame rozhodlo parodovať slávnu reklamu Coca- Cola s celosvetovo známym červeným kamiónom. V tejto reklame ju šoféruje Kevin the Carrot, známy z Aldi reklám. Kamión je síce červený, aj ozdobený svetielkami, ale nápis na boku vozidla je Kevin the Carrot. Charakteristická pieseň má zmenené slová, na začiatku spotu znie: Do mesta prichádza mrkva. Upravená kópia spotu má zaujímavejší záver, kedy kamión zastaví snehová lavína a na poslednom zábere vidieť, ako sa náklad-mrkvy zošuchli k dverám a kamión pravdepodobne spadne. A zobrazí sa nápis #SaveKevin.

Očakávalo sa, ako bude na spot Coca-Cola reagovať. Tá to zobrala s humorom a na Twitteri uverejnila vtipnú odpoveď:

Aj vy ste už netrpezlivo čakali na pokračovanie príbehu manželov Bairovcov z vianočných reklám londýnskeho letiska Heathrow? Dočkali sme sa, a hlavnými postavami sú opäť plyšoví manželia, cestujúci z horúcej Floridy za rodinou do Londýna. Bairovci sú „tvárami“ letiska od roku 2016.

Minulý rok sme nazreli do súkromia dvojice medvedíkov, v spote ukázali niekoľko rokov spoločného života.

Obzvlášť zvedaví sme v redakcii na ohlasy na reklamu od obchodného reťazca TK MAXX. Tá sa objavila medzi ostatnými roztomilými reklamami a výrazne vyčnieva. Zámerom reklamy je propagovať aktiváciu predajcu- ponúka šancu vyhrať darčeky na celý rok. Túto vymoženosť zabezpečí obrovská nekonečná pančucha, ktorá sa nachádza v obchodoch po celej Európe. Kampaň prebieha vo Veľkej Británii, Írsku, Nemecku, Poľsku, Rakúsku a Holandsku.

Uvidíme, aké ďalšie reklamy značky prinesú a samozrejme očakávame aj vianočný spot od Lewis.

01 - Modified: 2018-11-02 07:48:52 - Feat.: - Title: Podľa fanúšikov ide o najlepšiu bežeckú trať. Je od Nike 02 - Modified: 2018-10-26 08:58:09 - Feat.: - Title: Creative week: Na Trafalgar Square lákal verejnosť vojak z blata 03 - Modified: 2018-10-12 09:54:43 - Feat.: - Title: Creative week: Virálne online videá septembra 04 - Modified: 2018-10-05 11:32:54 - Feat.: - Title: Nepatria k hlavným prvkom kampane, ale vedia ju obohatiť 05 - Modified: 2018-09-13 19:00:34 - Feat.: - Title: Creative week: Online videá z dielne slovenských agentúr
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 08:52