StoryEditor

Mikloško má krátky online film. Zastáva v ňom homosexuálnu komunitu

14.11.2018, 10:30
Autor:
pzpz
Video režíroval Roman Valent a o kreatívu sa postarali v Oliver Agency.

Oliver Agency tvrdí, že Ferovi Mikloškovi netreba robiť promo na šaty. Preto využili priestor vyjadriť sa k téme, ktorá je značke Miklosko Fashion Design blízka. 

Výsledkom spolupráce je krátky online film The Gift, ktorý ukazuje príbeh mladého muža a jeho problémy s prijatím vlastného ja, ako homosexuála, ako aj strach a nepochopenie, ktorému musí doma čeliť. Príbeh je síce fiktívny, no problém je skutočný.

Napriek komplikovanej téme ostáva film blízko hodnotám značky. Móda, unikátnosť a hľadanie pochopenia sa a tak vytvárajú jedinečný estetický aj emocionálny zážitok.

Fero Mikloško takto hovorí o svojom vnímaní filmu: „Námet nie je prvoplánový. V centre nášho diania je boj mladého queer chalana ani nie tak so samým sebou, ako so strachom z nepochopenia zo strany otca, ktorý však nie je slepý a vidí, čo sa s jeho jediným synom deje. Som vďačný za všetkých otcov, ktorí vedia rozmanitosti života chlapsky čeliť a svoje deti milujú bez hraníc.“ 

„Skôr než budú queer ľudia čeliť urážkam spoločnosti, musia sa so svojou podstatou vyrovnať sami. Čeliť možnému nepochopeniu medzi svojimi najbližšími. Náš krátky príbeh je práve o momente, keď otec svojmu synovi venuje ten najväčší dar. Pochopenie,“ hovorí autor scenára Ďuro Bartoš.

 „Film sme stihli natočiť za dva dni. Zábery vznikali na jedinečných miestach Bratislavy, napríklad na budove Slovenského rozhlasu či v legendárnom Luna bare. Práve v ňom sme točili jedinečnú scénu s Vogue tanečníkmi,“ prezradila Tina Bineva z Oliver Agency.

Klient: Miklosko Fashion Design
Agentúra: Oliver Agency
Creative director: Ďuro Bartoš
Client servis director: Tina Bineva
Produkcia: JOJ Production-Katarína Kintlerová, Naty Bellová a Oliver HUB
Réžia: Roman Valent
Kamera: Igor Smitka
Strih: Filip Malásek 
Hudba: Jan Čechtický

PR agentúra: Get like 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 16:38