StoryEditor

Čo googlili Slováci v tomto roku? Zsuzsovú, Troškovú aj Valla

12.12.2018, 09:18
Autor:
(red)(red)
Pozrite si, o čo všetko vzrástol záujem vo vyhľadávaní v tomto roku.

Google bilancuje Trendy roka vo vyhľadávaní a konštatuje, že boli tento rok definované najväčšími športovými udalosťami a svoje miesto si vybojovali aj spoločenské udalosti ako komunálne voľby či populárny slovenský seriál Oteckovia.

Preferencie vo vyhľadávaní nielenže rekapitulujú uplynulý rok, ale zároveň umožňuje nahliadnuť na trendy, ktoré v roku 2018 hýbali slovenskou spoločnosťou.

V galérii nájdete prehľad trendov v jednotlivých sledovaných kategóriách.

Trendy vo vyhľadávači Google na Slovensku v roku 2018

  1. MS vo futbale
  2. Komunálne voľby
  3. MS v hokeji
  4. Hokej na ZOH
  5. Oteckovia
  6. Aktuality.sk
  7. Tour de France
  8. Štatistický úrad voľby
  9. Zimné olympijské hry
  10. SuperStar

„Slovenské Trendy roka opäť raz dokazujú, že Slováci sú športovým národom, resp. ich zaujímajú významné svetové športové udalosti, kde intenzívne sledujeme výkony slovenských športovcov a športovkýň, ale aj našich zahraničných obľúbencov,“ povedala Alžbeta Houzarová, PR manažérka Googlu pre Českú republiku a Slovensko a dodáva: „Popri športových udalostiach sa v Trendoch roka hlásia k slovu aj spoločensky významné domáce udalosti, mimoriadny záujem bol aj o slovenský seriál Oteckovia či spravodajský portál Aktuality.sk.“

Slováci, Slovenky, zahraničné osobnosti

Ako informovala spoločnosť Google, rebríček Slovákov a Sloveniek bol formovaný viacerými spoločenskými aj športovými udalosťami. Kráľovnou rebríčka sa stala Anastasia Kuzminová, zlatá medialistka zo Zimných olympijských hier.

Vo vyhľadávaní tiež vzrástol záujem o Alenu Zsuzsovú, podnikateľku z Komárna a údajnú objednávateľku vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ďalej o Máriu Troškovú, bývalú hlavnú štátnu radkyňu, ktorá pôsobila v Kancelárii predsedu vlády Slovenskej republiky dnes už bývalého premiéra Roberta Fica.

V rámci Komunálnych volieb sa Slováci zaujímali aj o jednotlivých kandidátov. Predvolebný boj vyšvihol napríklad Matúša Valla, dnes už primátora Bratislavy.

Prvú päťku uzatvára moderátorka a modelka Jasmina Alagič, ktorá sa divákom prihovárala napríklad aj v show SuperStar. 

Rebríček zahraničných osobností vedie Meghan Markle a jej svadba s Princom Harrym bola jednou z ostro sledovaných spoločenských udalostí roka.

Keďže sa Slováci zaujímali aj o Zimné olympijské hry, neušiel im výkon českej snoubordistky a alpskej lyžiarky Ester Ledeckej.

Rebríčky tiež ovplyvnili filmové výkony Lady Gaga a Bradleyho Coopera vo filme Zrodila sa hviezda, či Ramiho Maleka vo filme Bohemian Rhapsody.

01 - Modified: 2024-02-15 10:45:13 - Feat.: - Title: František Štrupl z Google: Zákazník sa dnes správa ako produktový detektív 02 - Modified: 2023-07-13 12:27:17 - Feat.: - Title: Úplná novinka Google: Prinášajú svojho chatbota. Dostupný je už aj na Slovensku! 03 - Modified: 2023-06-14 12:26:54 - Feat.: - Title: Poznáme najhodnotnejšie značky sveta. Víťaz rebríčka je rovnaký ako vlani 04 - Modified: 2023-05-10 07:21:40 - Feat.: - Title: Je AI naozaj revolúciou vo vyhľadávaní? Aké riziká so sebou prináša a čo sa bude musieť stať s legislatívou? (anketa Stratégií) 05 - Modified: 2023-05-10 07:20:52 - Feat.: - Title: Začína sa nová éra vyhľadávania na internete. Stratí SEO svoj význam?
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:10