StoryEditor

Nová kampaň Fio banky: TV spoty pripomínajú dokumentárne filmy

02.01.2019, 10:42
Autor:
rmrm
Dobré zvyky domorodcov dáva banka do kontrastu s benefitmi svojich produktov.

Ako informoval Fio banka, nová kampaň stavia na dobrých zvykoch rozličných kultúr a národov v porovnaní s dobrými zvykmi Fio banky.

Nová kampaň Fio banky s názvom „Dobré zvyky“ predstavuje divákom dokumentárnym štýlom a zveličenou formou tradičné aj menej tradičné rituály svetových kultúr a porovnáva ich s výhodami svojich bankových služieb a produktov. Veríme, že nová kampaň ľudí pobaví, a súčasne sa niečo dozvedia. Aj preto sme zvolili kľudnejší tón komunikácie, ktorý viac pripomína dokumentárne filmy. Zároveň sme zvolili výrazný vizuálny štýl, keďže stále zastávame názor, že banka nemusí byť len nudnou inštitúciou,“ hovorí Ján Franek, tlačový hovorca Fio banky.

Prvé spoty sú zamerané na osobný účet, podnikateľský účet či hypotéku a zavedú do Indie, Thajska alebo Peru. Dokumentárne zábery dopĺňa hraná časť spotu, ktorá nadväzuje na predchádzajúci dobrý zvyk. Kampaň je postavená na jemnom zveličení, ktoré sucho komentuje Ján Kovalčin.

Autorom kreatívneho konceptu je agentúra Mark/BBDO Praha, do režisérskeho kresla zasadol Tomáš Bařina, producentom televíznych spotov je agentúra Boogie Films. Zimná časť kampane začala v januári na staniciach Markíza Group, podporená je online bannermi a PPC reklamou.

„Sme veľmi radi, že sme prešli výberovým konaním Fio banky a mohli tak k životu priviesť koncept Dobré zvyky, ktorý sme pre banku pripravili. S klientom sme do posledného detailu spoty ladili, aby bol výsledok čo najlepší a veríme, že v reklamnom okne naozaj vyniknú. Veď čo je horšie než keď si vašu reklamu nikto nevybaví alebo si ju nebodaj pomýli s konkurenciou. Kombinácia dokumentárnej a hranej časti je nevšedná a v spojení s jemným humorom tvorí ideálny mix,“ hovorí Leon Sverdlin, kreatívny riaditeľ agentúry. 

01 - Modified: 2022-03-07 07:58:47 - Feat.: - Title: Áno. Fio je banka aj pre kolotočiarov 02 - Modified: 2022-02-18 06:22:25 - Feat.: - Title: Čistý zisk Fio banky rekordne vzrástol 03 - Modified: 2017-08-28 10:17:26 - Feat.: - Title: Tvárou Fio banky bude Dano Dangl
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 19:16