archív
StoryEditor

Na Facebooku sa šíri video. Slovák, Woska a Kačenka negatívne hovoria o mladých talentoch v reklame

22.02.2019, 10:21
Autor:
(pš)(pš)
Video je vraj vytrhnuté z kontextu, bránia sa jeho aktéri.

Na Facebooku bolo zverejnené video, v ktorom sa Róbert Slovák, Peter Kačenka a Martin Woska veľmi negatívne vyjadrujú na tému mladých talentov v reklame. Všetci traja sú členmi Klubu reklamných agentúr, ako aj Art director clubu, ktorý združuje najlepších kreatívcov na Slovensku. Témou ich rozhovoru je prichádzajúci ročník Young lions, súťaže mladých talentov v reklame. Tí, ktorí uspejú na domácej súťaži, súťažia na najprestížnejšom festivale kreativity v Cannes.

Video sa začína pokojným rozhovorom na tému, či tento ročník Young Lions nespoplatniť. Diskusia Slováka, Wosku a Kačenku neskôr skĺzne do hanlivých, drsných aj vulgárnych vyjadrení na adresu mladých talentov, ktorí sa do súťaže zapájajú.

Róbert Slovák hovorí na rovinu, že mladí ľudia si veci zadarmo nevážia a doslovne na to potom j***.

Martin Woska napríklad popisuje ako si výhercovia nevážia Cannes: "slopú tam, pozrú si možno jednu prednášku Davida Droga, potom idú na jachtu a to je všetko, čo tam robia". 

Peter Kačenka hovorí o tom, ako oceňovanie mladých výhercov v rámci Young lions počas galavečera Zlatého klinca, vyzerá "divne". "Polovicu Klinca zabijeme tým, že tam chodia nejakí mladí chlapci," hovorí Kačenka.

Čo na to hovoria hlavní aktéri videa?

Robert Slovák sa k videu nechce vyjadrovať. "Ospravedlňujem sa za vulgarizmy, mal som ťažký týždeň, dám si víkend off a v pondelok dáme za KRAS oficiálne vyhlásenie. Vďaka za pochopenie," reagoval Slovák. Kačenka tvrdí, že video je vytrhnuté z kontextu. "Je pravda, že úroveň prác v rôznych kategóriach kolíše a nie je vždy najvyššia," stojí si za názorom z videa.

Video podľa komentárov v diskusii natočila bývalá zamestnankyňa agentúry Respect APP.

Oslovili sme viacerých kreatívnych ľudí z brandže, ich reakcie doplníme.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:13