StoryEditor

Mama je len jedna. Vraj to nestačí, tvrdí This is Locco v pro bono kampani

18.03.2019, 08:42
Autor:
TSTS
Pre neziskovú organizáciu Cesta von.

Nezisková organizácia Cesta von pomáha najmä rómskym deťom v existenčnej chudobe prostredníctvom pomocných mám. Na svoj projekt Omama žiada prvýkrát o 2 % z daní pomocou reklamnej kampane.

Kampaň z dielne This is Locco pracuje s tradičnou slovenskou frázou „mama je len jedna“, ktorej však dáva prekvapivo negatívny význam. „Zdanlivo láskavé slová sa totiž v rodinách, ktoré žijú v tej najväčšej biede, menia na volanie o pomoc: mama je LEN jedna a sama nemá dosť síl a prostriedkov na to, aby sa dokázala venovať svojim deťom. Komunikujeme tak dôležitosť pomocných mám, ktoré sú najväčším unikátom tohto projektu,“ hovorí Martin Polakovič, copywriter z This is Locco.

This is Locco

​Hlavným nosičom kampane je okrem key vizuálu najmä online spot, v ktorom účinkujú skutoční rómski klienti projektu Omama. „Mama Lenka a deti, ktoré účinkujú v kampani, žijú doslova v existenčnej chudobe, ktorú si ľudia často nevedia ani predstaviť. Omama Sandra žije v tej istej osade, no je trénovaná na to, aby pomocou rôznych aktivít dokázala rozvíjať deti v biede a výrazne tak zvýšiť ich šance na to, aby sa vymanili z bludného kruhu chudoby. Naše omamy sa momentálne venujú už 94 deťom. Všetko sú to chudobné deti vo veku do troch rokov, aby sa včas zamedzilo mentálnemu zaostávaniu detí pred nástupom do školy. Tento sklz totiž už potom nikdy nedobehnú a neustále sa zväčšuje. Preto pomáhame tam, kde jedna mama nestačí,“ hovorí Oľga Coulton Shaw z organizácie Cesta von.

Už na prvom stretnutí, kedy nám klient projekt predstavil sme vedeli, že je to niečo iné, unikátne a chceme byť toho súčasťou. Preto sme sa rozhodli projekt podporiť nielen našimi silami, ale aj našimi 2 %,“ dodáva CEO Rastislav Bahurinský.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:21