Alien studio
StoryEditor

Ivan Uličný: Práca na spote pre Knauf Insulation bola práca snov

22.03.2019, 06:00
Predstavujeme Talenty z brandže.

V odľahčenom formáte otázok a odpovedí talentovaných ľudí z brandže pokračujeme. Tentokrát je na rade Ivan Uličný z Alien studia.

Ivan Uličný začínal ako grafik – zalamovač pre menšie štúdio v Banskej Bystrici. V roku 2007 začal pracovať pre ALIEN studio, v ktorom pôsobím dodnes, momentálne na pozícii Creative Director, 3D designer a VFX compositor. Podieľal sa  na tvorbe desiatok až stoviek TV spotov a printových vizuálov pre značky, ako napr. Kofola, Škoda, Suzuki, O2, Tatrabanka, Zlatý Bažant, VÚB banka, Sedita, KIA a mnoho ďalších. Doteraz zastával funkcie ako 3D designer, animátor, compositor supervisor a režisér.

Na čom aktuálne pracujete?

Aktuálne pracujem na reklame pre jednu farmaceutickú firmu. Detaily nebudem prezrádzať ale je to pre mňa veľmi príjemný projekt. Nechajte sa prekvapiť:)

Pre akého klienta na domácom trhu by ste raz chceli robiť ? A prečo?

Momentálne mi nenapadá žiadny konkrétny. Za tie roky som v rámci Alien studia spolupracoval na množstve reklám a aj pre veľkých klientov tu na Slovensku, takže toto sa mi už splnilo. Pre mňa je podstatné, či nám klient dôveruje a nechá nás tvoriť niečo pekné. Ak áno, som veľmi spokojný a nezáleží mi pre koho to robím. Taká práca ma baví najviac.

Keď tak nad tým rozmýšlam, ešte by som rád spolupracoval na reklame pre nejakú charitatívnu organizáciu alebo združenie. V tomto smere mám veľké rezervy.

Na kreatíve akej svetovej značky by ste sa chceli podieľať, keby dostanete možnosť si ľubovoľne vybrať?

Napríklad Space X. Vždy ma priťahoval vesmír a obdivujem ľudí, ktorí posúvajú hranice ľudských možností a poznania vpred.

Hovoria vám ľudia, že ich na vás niečo prekvapuje?

Ani nie:) Možno to, že mám takú mieru trpezlivosti keď vidia konkrétne v čom spočíva práca 3D grafika.

Keby ste sa mohli stať odborníkom na niečo cez noc, čo by to bolo?

Byť ešte väčším odborníkom v tom čo robím :)  Svoju prácu by som nevymenil. Je to to čo ma napĺňa a zároveň mám to šťastie, že ma aj živí. Ak si mám pustiť fantáziu naozaj na špacír, tak by som chcel byť určite astronautom :)

 Ak by ste mali vybrať tri prídavné mená, aby ste sa opísali, ktoré by to boli?

Zábudlivý, zasnívaný, cieľavedomý.

Čo najlepšie sa vám podarilo v roku 2018?

V osobnom živote to bol čas strávený s mojím malým synom.  V tom pracovnom to bola práca na spote pre Knauf Insulation. To bola naozaj práca snov.

Na čo ste pyšný?

Na svojho úžasného syna a partnerku ktorých nadovšetko milujem a ktorí mi každý deň pripomínajú čo je to dôležité a podstatné v živote.

Akú radu dáte vášmu ja, ako nováčikovi v brandži?

Aby som bol na seba kritickejší a dával si viac záležať na detailoch.

Čo by ste odkázali ľudom, ktorí sa chcú venovať profesii 3D grafika?

Makať na sebe. Dobrých ľudí v tejto branži potrebujeme na Slovensku ako soľ.

01 - Modified: 2019-03-15 10:29:07 - Feat.: 0 - Title: Lukáš Honz: Kašli na to, čo si o tebe budú myslieť. Proste ten nápad povedz a hotovo 02 - Modified: 2019-03-08 13:34:58 - Feat.: 0 - Title: Barbora Jurovcová: V reklame sa nikdy nehanbite povedať svoj nápad a skúste vždy prekvapiť 03 - Modified: 2019-03-05 08:23:34 - Feat.: 0 - Title: Iva Pacoňová: Začínam inklinovať k menším, lokálnym značkám, pre ktoré by sa dala robiť veľmi pekná komunikácia 04 - Modified: 2019-02-22 11:38:36 - Feat.: 0 - Title: Michal Belej: Sme v biznise, ktorý je postavený na emóciách a my by sme tie emócie mali posúvať 05 - Modified: 2019-02-15 08:03:35 - Feat.: 0 - Title: Matúš Kvas: Chcel by som robiť reklamu pre Slovan Bratislava alebo aspoň pre Dynamo Dolný Kubín
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 13:16