Viva Events / Cena Nadácie Tatra banky za umenie
StoryEditor

Eventové agentúry očami zadávateľov. Aké kritériá musí spĺňať agentúra, s ktorou budú spolupracovať?

03.04.2019, 13:40

V špecializovanej prílohe EVENTY 2019 magazínu Stratégie sme sa najvýznamnejších zadávateľov opýtali, čo je hlavným kritériom, ktoré musí spĺňať eventová agentúra, s ktorou budú spolupracovať. 

Obsah na eventoch začína byť rovnako dôležitý ako forma

HB Reavis / Jamrichová Martina
Martina Jamrichová
Country PR & Marketing Manager
HB Reavis

Faktorov je viac, hádam najdôležitejšie je, aby agentúra skutočne rozumela tomu, o čo nám eventom ide, neradi robíme samoúčelné aktivity. A, samozrejme, dôležitá je chémia, ktorá musí fungovať.

Opustenie štandardnej komfortnej zóny nám prinieslo nový uhol pohľadu

O2 Slovakia / Michaela Sakálová
Michaela Sakálová
Manažérka pre podlinkovú komunikáciu, eventy a sponzoring
O2 Slovakia

Preukázateľné skúsenosti, skvelé referencie, kvalitné personálne zabezpečenie – zloženie tímu, záruka kapacitného zvládnutia eventu, profesionalita, kreativita, empatia a vnímanie našich hodnôt a našej firemnej kultúry. Taktiež je pre nás veľmi dôležitá orientácia agentúry v aktuálnych trendoch na trhu, technologických novinkách a inováciách a schopnosť jej implementácie v rámci eventov v snahe priniesť jedinečný zážitok, niečo nové, unikátne. Špeciálne oceňujem zanietenosť agentúrneho tímu a snahu prekvapiť a predstihnúť naše očakávania inline so zadaním a s hodnotami firmy.

Ocenili sme aj prístup agentúr pri zavádzaní GDPR do eventovej praxe

Orange / Natália Kunická
Natália Kunická
Brand Activation Manager
Orange

Naším cieľom je dlhodobá spolupráca, pri ktorej agentúra pozná našu značku a pri realizácii eventov podporuje jej hodnoty, myšlienky a ciele. Základom je určite profesionálny prístup a realizácia eventov v symbióze s inovatívnosťou a kreatívnym prístupom s dôrazom prinášať ľuďom pozitívne zážitky so značkou.

Spoliehať sa len na historické vzťahy nestačí

Poštová banka / Jana Hrachová
Jana Hrachová
Event koordinátorka
Poštová banka

Od agentúry očakávame, že bude flexibilne reagovať na požiadavky klienta a pôjde aj za hranice svojho štandardného portfólia, ak to bude potrebné. Zároveň by mi mala byť rovnocenným partnerom. Sme otvorení všetkým dobrým nápadom a odporúčaniam. Taktiež si ceníme profesionalitu, progresívny prístup, dôležité sú, samozrejme, aj referencie. V neposlednom rade musí zafungovať aj „chémia“ a to, či máme rovnakú víziu, čo a ako robiť, aby bol event úspešný.

Neustále hľadáme krehkú rovnováhu medzi kreatívnym cítením a analytickým myslením

Tatra banka / Milada Halová
Milada Halová
Riaditeľka odboru komunikácie a stratégie značiek
Tatra banka a Raiffeisen banka

Na eventových agentúrach si veľmi vážime ich kreativitu, kvalitu ľudí, schopnosť prichádzať so stále novými riešeniami a najmä ich skúsenosti z produkčnej stránky. Moderné technológie a umenie sa v súčasnosti výrazne ovplyvňujú a my neustále hľadáme krehkú rovnováhu medzi kreatívnym cítením a analytickým myslením. Preto je pre nás dôležité mať v agentúre partnera, ktorý rozumie nášmu nastaveniu a vie napĺňať naše očakávania.

Skúšame aj nové agentúry, aby sme nevkĺzli do rutiny

Telekom / Anna Durczoková
Anna Durczoková
Sr. špecialistka marketingovej komunikácie
Slovak Telekom

Kreativita, spoľahlivosť, improvizácia a splniť sľúbené za dohodnutý budget.

Ústretovosť je pre nás naozaj pozitívnym parametrom

Union / Jana Kandrová Brnová
Jana Kandrová Brnová
Marketing specialist
Union

Ponuky eventových agentúr v rámci jednotlivých tendrov vyhodnocujeme celkovo, ale veľmi podstatným kritériom je, čo nám vie agentúra ponúknuť iné ako ostatné agentúry, resp. čím je ponuka danej eventovej agentúry originálna. Súčasne ide aj o preferencie vnútrofiremného zadávateľa.

Oceňujeme projekty, ktoré nemajú jednoznačne charakter eventu

VÚB / Ondrej Rapčan
Ondrej Rapčan
Event manager
VÚB

Eventová agentúra by sa mala chytiť zadania tak, aby pripravila originálny a kvalitný event tak, aby sa ľuďom vryl do pamäti a vyvolal v nich emócie. A to všetko, samozrejme, za primerané náklady a tak, aby boli splnené zadané ciele. Dôležitú úlohu zohráva aj kapacita agentúry, kvalita accountov, dobré subdodávateľské vzťahy, technické zázemie a podobne. Pretože každý kreatívny nápad potrebuje aj perfektnú realizáciu, aby v konečnom výsledku ohúril.

Viac o pohľade zadávateľov na výber eventovej agentúry a o podmienkach spolupráce si môžete prečítať v prílohe EVENTY 2019, ktorá vyšla s marcovými Stratégiami. Dozviete sa v nej aj to, či a kedy využívajú zadávatelia elektronické tendre, čím ich eventové agentúry v minulom roku prekvapili, ale napríklad aj to, čo je dôvodom na zmenu eventovej agentúry.

01 - Modified: 2019-07-09 13:16:09 - Feat.: 0 - Title: Myslíme si, že vieme o technológiách dosť. Nie je to tak, hovorí organizátor festivalu IXPO 02 - Modified: 2019-04-17 11:35:53 - Feat.: 0 - Title: Aké najväčšie problémy rezonujú na trhu eventov? Opýtali sme sa tých najpovolanejších
01 - Modified: 2022-03-22 17:09:01 - Feat.: - Title: Covid priniesol tiež virtuálne ochutnávky 02 - Modified: 2022-03-11 13:09:39 - Feat.: - Title: Štefan Kozák z Creative PRO: Emócia sa dá dať aj do online eventu 03 - Modified: 2021-12-15 17:40:19 - Feat.: - Title: Volám sa Laia. Do tradičného sveta eventov prinášam digitalizáciu 04 - Modified: 2022-01-10 17:25:18 - Feat.: - Title: Spojili sme reálne prostredie s online priestorom 05 - Modified: 2021-10-20 15:46:17 - Feat.: - Title: Budějovický Budvar priniesol nevšedný zážitok. Krajina, kde pivo rastie na stromoch, zožala úspech
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:50