accenture
StoryEditor

Obchod roka: Legendárnu reklamnú agentúru kúpi Accenture

03.04.2019, 23:22
Autor:
(pš)(pš)
Droga5 sa stane súčasťou Accenture Interactive od mája.

Obrovská technologická a digitálna spoločnosť Accenture získa v máji tohto roka nezávislú reklamnú agentúru Droga5. Momentálne ide o to, aby sa spojili dve kultúrne odlišné firmy tak, aby sa nestratila energia, ktorá urobila reklamnú agentúru tým, za čo sa dnes považuje, napísal The New York Times.

Pre Accenture sú reklamné agentúry dôležité z pohľadu meniaceho sa prostredia v reklame, píšu americké noviny. Kým kedysi bolo dôležité prísť s reklamou, ktorá vzbudzuje pozornosť, dnes je to skôr spotrebiteľskej skúsenosti. „Spolupracujeme s klientmi, aby sme objavili, ako spotrebitelia kupujú svoje konkrétne produkty a služby,“ povedal Brian Whipple, výkonný riaditeľ spoločnosti Accenture Interactive, pod ktorú bude patriť aj Droga5.

Na to, aby mohla spoločnosť Accenture rozvíjať ambiciózne plány týkajúceho sa poznania spotrebiteľského správania, potrebuje poznať aj komunikačnú stratégiu značiek, teda reklamnú a mediálnu stratégiu značiek. A to je dôvod, prečo má kúpa reklamnej agentúry Droga5 pre konzultačný, digitálno-technologický gigant zmysel.

"Bude to výzva zmixovať dve rozdielne kultúry dohromady, pretože sú celkom rozdielne" hovorí šéf Accenture. "Je to zmena paradigiem medzi čisto kreatívnym a strategicko-konzultačným biznisom."  Accenture sa v poslednom období sústredila na kúpu viacerých firiem, ale akvizícia  Drogy5 je pre ňu zatiaľ najväčšou investíciou, od ktorej očakáva aj to, že Accenture Interactive získa v Severnej Amerike väčší vplyv.

Reklamnú agentúru Droga5 založil v roku 2006 David Droga. Stala sa jednou z najnezávislejších a najuznávanejších agentúr v Spojených štátoch. Dnes zamestnáva 500 ľudí. Za rok 2017  agentúra dosiahla obrat na úrovni 200 miliónov dolárov.

Výnosy spoločnosti Accenture Interactive vzrástli o 30 percent na 8,5 miliardy amerických dolárov za rok končiaci 31. augustom, čo predstavuje približne pätinu celkových príjmov spoločnosti Accenture. 

David Droga zostáva kreatívnym riaditeľom agentúry, na margo spoločnosti Accenture povedal, že jeho agentúra a technologicko-digitálny gigant sa vzájomne dopĺňajú, napísali americké médiá.

Pozrite si niektoré práce, ktoré agentúra Droga5 vytvorila za posledné obdobie:

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 02:04