StoryEditor

365.bank spúšťa možnosť platenia hodinkami

26.04.2019, 09:05
Autor:
TSTS
Slovensko sa tak zaradí k ďalším európskym krajinám, kde bude oficiálne možné platiť nielen mobilom.

Klienti 365.bank majú možnosť platiť hodinkami Fitbit a Garmin. Tento jednoduchý, rýchly a bezpečný spôsob platenia prináša 365 spolu so spoločnosťou Mastercard ako prvá banka na našom trhu. Slovensko sa tak zaradí k ďalším európskym krajinám, kde bude oficiálne možné platiť nielen mobilom, ale najnovšie už aj hodinkami.

365.bank

​​„Naším cieľom je prinášať klientom užitočné riešenia, ktoré navyše zvýšia ich používateľský zážitok z bankových služieb. Smart hodinky majú v bankovníctve, podobne ako smartfón, veľké využitie aj potenciál. Dokážu podstatne zjednodušiť a zrýchliť platenie a navyše sú ešte bezpečnejšie ako platba kartou. 365 je banka pre dnešných ľudí, a preto je v našom záujme podporovať dnešné technológie. Sme veľmi radi, že sa nám s našimi partnermi podarilo túto službu spustiť ako prvej banke na našom trhu,“ uvádza Tomáš Barbarič, head of business development v 365.bank.

Platby smart hodinkami prináša 365 banka ešte pred samotným príchodom Apple Pay na Slovensko. Vďaka Fitbit Pay a Garmin Pay tak bude môcť každý majiteľ iPhonu zaplatiť hodinkami ešte skôr ako mobilom.  

Podľa prieskumu spoločnosti Mastercard je pripravených využívať bezkontaktné platby nositeľnými zariadeniami (t. j. hodinky, prstene, šperky a  pod.) až 175 miliónov ľudí, teda štvrtina Európanov. Najväčší záujem pritom prejavili krajiny, akými sú Švédsko (41 %), Francúzsko (34 %) a Holandsko (27 %).

„Slováci patria vo využívaní bezkontaktných platieb k európskej špičke. Je preto samozrejmé, že majú záujem začať platiť bezkontaktne aj pomocou rôznych, napríklad nositeľných zariadení spojených s bankovým účtom. Som veľmi rád, že dnes je práve Mastercard súčasťou spustenia novej služby Fitbit Pay a Garmin Pay na Slovensku, vďaka ktorej sa opäť posúvame vpred,“ uviedol Miroslav Lukeš, generálny riaditeľ Mastercard pre Slovensko, Česko a Rakúsko.

Pri príležitosti spustenia Fitbit Pay a Garmin Pay sa 365 banka pozrela na to, ako vnímajú platenie hodinkami a doplnkami a či by ho uvítali aj Slováci. Výsledky ukázali, že ako krajina sme nielen preskočili európsky priemer (na úrovni 24 %), ale navyše sme sa zaradili na druhé miesto medzi krajiny s najväčším záujmom. Platby hodinkami a doplnkami by totiž ocenilo až 35 % populácie Slovenska.

Doplnkovou skupinou v rámci prieskumu boli aj technologicky zdatní ľudia. Spomedzi nich by možnosť platiť hodinkami ocenil každý druhý (51 %). Prieskum zároveň ukázal tiež iné zaujímavé zistenie. Až 61 % ľudí, ktorí využívajú smart hodinky, sa už ocitlo v situácii, keď potrebovali zaplatiť a nemali pri sebe hotovosť ani kartu.

Ako to funguje?

Platenie prostredníctvom hodiniek je jednoduché, komfortné a bezpečné. Najskôr si stiahnete do mobilu aplikáciu Fitbit alebo Garmin Connect. Prihláste sa do nej, zvoľte si štvormiestne heslo na potvrdzovanie platieb a vyplňte údaje z platobnej karty. Na záver ešte overíte vyplnené údaje a hotovo. Môžete začať platiť svojimi Fitbit alebo Garmin hodinkami.

Bezpečnosť pri platení je prvoradá. Pri tzv. tokenizácii karty (t. j. pridávaní číselných údajov z karty) sa preto do aplikácie, resp. do hodiniek neukladajú skutočné údaje na karte, ale vytvára sa jedinečné číslo digitálnej, resp. virtuálnej karty. V praxi to znamená, že pri platení sa obchodníkovi neodosielajú údaje z  fyzickej karty, ale tie z virtuálneho „dvojčaťa“. Navyše sú platby zabezpečené kódom, ktorý slúži na autorizáciu platieb počas 24 hodín od jeho posledného zadávania, resp. dovtedy, pokiaľ si hodinky nedáte z ruky dolu.

01 - Modified: 2019-01-14 11:33:28 - Feat.: 0 - Title: 365.bank spúšťa prvú mediálnu kampaň
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 15:00